avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate DaniS31

Activitate DaniS31

Răspuns la discuția Semnare contract
Da, in calitate de asociat puteti semna, dar atentie numai contractele necesare procedurilor de infiintare a societatii, gen contracte inchiriere, comodat, servicii juridica etc.
Buna ziua tuturor,

Societatea pe care o reprezint in calitate de administrator si asociat unic, a avut pana in luna iunie a.c. doua contracte de leasing, avand ca obiect doua autoturisme, incheiate cu Tiriac Leasing IFN, unul din 2007 si al doilea 2008. Dat fiind faptul ca activam in domeniul imobilar si situatia critica a anilor 2009 si2010 pentru acest sector, la inceputul lunii marite a.c. am solicitat societatii de leasing o rescadentare a ratelor pentru al doilea contract (cel mai mare ca valoare in fapt), anticipand o perioada mai dificila si intentionand sa ducem la bun sfarsit cele doua contracte. Am primit un raspuns negativ, nejustificat.(desi societatea terminase 2009 pe profit!!!, leasingurile fiind acordate cu situatii financiare pe piedere).
La sf. lunii iunie, dupa 60 de zile de neplata (am motivat intarzierea si am cerut amanarea paltilor), am primit notificarea de reziliere a contractelor, cu obigatia predarii bunurilor. M-am prezentat la societatea de leasing, dupa mai multe discutii telefonice si solicitari de intrare in audienta la dir.general, intentionat sa achit 1/2 din datoria restanta si solicitand repunerea in plata a celor doua contracte si /sau cesionarea unuia din cele doua contracte catre un tert. Am primit refuzul verbal al reprezentantilor societatii si, dupa 3 saptamani, mi se comunica tot verbal cesionarea contractelor catre o fima de recuperari. .
Primesc din partea firmei de recuperari o notificare scrisa, de predare a celor doua autoturisme in termen de 24 de ore, de la notificare. Eu am primit-o la domiciliul meu in jurul pranzului, era datata cu o zi inainte, dar am obtinut de la curier, data si ora primirii corespondentei. In termen de 5 ore de la primirea notificarii,sunt deposedata cu forta de unul din cele doua autoturisme, de catre 2 indivizi care au invocat ca sunt reprezentantii firmei de leasing. Dat fiind faptul ca aveam cunostinta notificarii, depun impotriva acestora plangere la politie, pentru infactiunile de TALHARIE, DEPOSEDARE ABUZIVA si DISTRUGERE AUTO. Ulterior s-au adaugat si infractiunile de FURT DIN AUTO si INSELACIUNE, AMENINTARE, si dat fiind faptul ca a IIa zi am aflat ca autorul, nu era altul de cat Cabinetul de Avocatura ce reprezenat societatea de leasing, sunt nevoita sa ma adresez Parchetului de pe langa Curtea de Apel, competent.
Dat fiind faptul ca eu trebuia sa predau in 24 de ore cele doua bunuri, notific societatea de leasing de furtul unuia dintre cele doua autoturisme. Mi se comunica telefonic, ca s-ar fi produs o eroare si ma invita sa-mi ridic bunul din parcul auto. Comunicandu-le ca am depus plangere penala pentru infractiunile mai sus amintite, a II a zi mi se refuza recuperarea bunului din parcul auto (mi-au spus ca mi-l revand la valoarea reeevaluata - mentionez ca valorea ramasa de achitat era de 2500 eur+TVA, iar reevaluarea s-ar fi facut la 7000 eur, fara TVA- dat fiind ca autoturismul avea un numar mic de km. 27000 si era ingrijit corespunzator) si ulterior, mi se refuza cesionarea sau repunerea in plata a celui de-al II lea contract.
Cateva zile mai tarziu, societatea de leasing prin ilustrul cabinet de avocatura depune impotriva societatii mele cererea de deschidere a procedurii de insolventa, si asta depusa in mod abuziv, nerespectandu-se termenul de 90 de zile, suma restanta de 45.000 ron si impotriva mea in calitate de administrator, plangere penala pentru "abuz de incredere". Mentionez ca am incercat sa convin cu leasingul plati partiale a debitului, si repunerea ctr.2 in plata, dat fiind faptul ca urma sa am incasari, dar fie ca nu au raspuns deloc solicitarilor mele scrise, fie au refuzat vehement, dar verbal, orice forma negociere. Autoturismul II a ramas in posesia mea acesta fiind parcat, dar fara posibilitatea de a-l folosi, in incercarea de a obtine o conventie de plata.
Dat fiind faptul ca primesc personal telefoane de amenintare din partea avocatului, cu privire la taierea penurilor si blocarea in trafic a autoturismului, fapte ce au fost demonstrate cu privire la primul autoturism (4 pneuri taiate) si asupra celui de-al doilea s-a recurs la acceasi forma de atac (cu cutitul), depun plangere, impotriva acestuia pentru amenintare si intimidare si solicit societatii de leasing fie sa delege unul dintre reprezentantii lor epntru preluarea bunului. Nu primesc din partea acestora nici o adresa scrisa, doar un contact telefonic, pe care l-am refuzat (in banuiala unei noi inselaciuni) nici procedura de executare silita nu este initiata de acestia.
Momentan, sunt in procedura de insolventa prin reorganizare, deoarece cu trei zile inaintea primirii citatiei lor, nefiind in cunostinta de aceasta, depusesem si eu cerere de intrare in insolventa, activitatea societatii mele fiind blocata prin lipsa macar a unui autoturism, necesar deplasarii.
Administratorul judiciar imi cere predarea masinii, deoarece, considera el ca valoarea ratei de leasig este mult prea mare pentru a continua contractul. Fara macar un autoturism, eu nu pot sa-mi desfasor activitatea, fapt ce implica intrarea direct in procedura de faliment.
Mai pot sa ma indrept civil impotriva societatii de leasing, dat fiind abuzurile comise???
Stiu ca parerile sunt impartite si ca societatile de leasing fac legea in tara asta, dar eu am de gand sa merg mai departe cu actiunea mea in justitie.
Va multumesc anticipat pentru sfaturile dumneavoastra.