avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate cryss4

Activitate cryss4

Am citit un articol,cei drept din anul 2009 dar vroiam sa stiu daca mai este valabil ce scrie in el si anume ca elevele şi studentele care frecventează cursurile la zi vor beneficia şi ele de indemnizaţia privind creşterea copilului..Sau in acest caz,ce suma de bani va primi eleva,studenta pentru cresterea copilului?

iar daca ai mei hotarasc sa il dam in judecata vom castiga? se pot cere daune materiale? am inteles ca ne trebuie un avocat pentru asta insa mai departe nu stiu mai nimic..imi poate explica si mie mai exact?mai explicid?
De vreo jumatatea de an eu cu colega mea de clasa(pe vremea aceea fiind prietene bune) m-am certat urat din cauza ei.Dupa aceea o perioada buna nu ne-am mai bagat in seama,ne-am evitat insa cu timpul am inceput iar sa vorbim pentru faptul ca sta in fata bancii mele si mereu la proiecte suntem puse impreuna.Ieri iar am avut o discutie mai aprinsa dupa care ea a plecat de la ultima ora dupa care s-a intalnit cu iubitul ei,timp in care eu am stat la ultima ora la scoala.dupa terminarea orei am venit spre casa . cand am ajuns in fata blocului era colega mea cu respectivul .ei m-a lovit de foarte multe ori,mi-a dat multe palme,ma impins,mi-a dat si cu pumnii,m-au dat si cu capu de pereti ,cu picioarele.Ma lovit rau de tot.Eram toata rosie pe fata iar pe la gat si sub sani aveam rani si putin vanata pe una din maini.el ma amenintat ca daca mai indraznesc sa ii zic un singur cuvant ma omoare in bataie si ma lasa acolo moarta..Eu in legitima aparare l-am muscat pe baiat de degetul mic de la una din maini (probabil ca are urma) Ieri am fost cu parintii la politie( am 17 ani jumatate) si am depus o plangereIn acea plangere am si specificat numele unui martor major care este dispus sa vina sa dea declaratie..Astazi am fost si la serviciu de medicina legala pentru a-mi scoate un certificat fiindca asa m-a sfatuit domnul politist.Urmeaza sa il iau martea urmatoare.A fost tata astazi la liceu si a discutat cu doamna directoare,cu domnul diriginte dupa care au chemat-o si pe colega.ea a inceput sa inventeze tot felul de chestii cum ar fi ca eu am amenintat-o,ca eu l-am lovit pe baiat prima !!si ca el are muscatura de la mine si isi va scoate si el certificat medico-legal.doamna directoare i-a taiat-o scurt fiindca la ea nu e prima abatere,e a2a sau a3a grava.El e clasa a 13a.Astazi urmeaza tata sa se duca sa discute si cu Domna directoare de la liceul lui.Colega mea a refuzat sa ii spuna numele,pe motiv ca nu stie decat prenumele insa eu am facut rost de o poza pentru a o da politiei.Cand am fost la politie am fost intrebati ce avem de gand sa facem,daca vrem sa ajungem pana la al da in judecata iar tatal meu a zis ca nu se lasa,ca va merge pana unde e nevoie.Intrebarea mea este ce poate pati baiatul in situatia prezentata mai sus?Poate scoate certificatul acela iar prin el sa scoate de pedeapsa?Si ce pedeapsa poate primi?Care e pedeapsa minima dar cea maxima atat a lui cat si a persoanei care a pus totul la care(colega mea).Daca il dau in judecata am vreo sansa? Cateva pareri,sfaturi orice in legatura cu ce am scris mai sus sunt binevenite.Multumesc anticipat.