avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate dana@

Activitate dana@

Răspuns la discuția CARTE DE MUNCA
Pot obtine daspagubiri privind câştigul nerealizat în cazul în care după desfacerea ilegală a contractului de muncă, şi apoi încetarea CIM cu acordul părţilor, nu m-am putut angaja la altă firmă deoarece patronul mi-a cerut cartea de muncă. Aceasta se afla la ITM şi nu am putut-o obţine deoarece fostul patron nu mi-a achitat dările la stat. Acest lucru s-a întâmplat abia după vreo două luni, după ce am făcut o plângere la ITM, când mi-am ridicat cartea de muncă, după care m-am şi angajat la firma care a încheiat cu mine un contract de muncă pe o perioadă de 10 zile urmând ca în această perioadă să-i aduc cartea de muncă, iar dacă nu, nu a dorit să mă angajeze. Acel contract nu a fost înregistrat la ITM pentru că nu aveam cartea de muncă. Ca urmare, nu m-am putut reangaja timp de 4 luni şi nu am beneficiat de nici un drept. În urma plângerii la ITM, pe cererea fostului angajator depusă după 2 luni la ITM privind încetarea raporturilor de muncÃ, ITM-ul a specificat că acest carnet mi se va înmâna personal, lucru care s- aşi întâmplat după 3 luni.

Pot obţine în instanţă câştig privind obligarea fostei firme să-mi achite despăgubiri privind câştigul pe care l-aş fi realizat dacă aceasta mi-ar fi achitat dările la stat pentru a se închide de ITM cartea de muncă şi pentru a putea să o ridic?