avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate anabobirnac

Activitate anabobirnac

S-a terminat procesul cu DGASPC. Instanta s-a pronuntat ca parata, DGASPC, este "obligata sa incheie contractul privind angajamentul de plata a dobanzii creditului pentru adaptarea unei locuinte, conform dispozitiilor art. 27 din Legea 448/2006" , deci toata dobanda creditului, nu acea parte din dobanda creditului bancar restanta dupa semnarea contractului privind angajamentul de plata a dobanzii cu DGASPC.
Creditul este unul singur, cel incheiat cu banca, iar dobanda este a acestui credit, nu alta, si daca creditul este obtinut conform art.17 din HG 268/2007, modificata de HG 89/2010, se poate incheia contractul cu autoritatea oricand:
(3) După obţinerea adeverinţei, solicitantul se adresează unei unităţi bancare în vederea obţinerii creditului. În urma acceptului de creditare din partea unităţii bancare, direcţia va încheia un angajament de plată a dobânzii, pe baza contractului de credit şi a graficului de rambursare.
Singura posibilitate de neplata a dobanzii este :
(6) În situaţia în care beneficiarul creditului înregistrează restanţe la rambursarea acestuia, dobânda aferentă creditului se va suporta de către acesta."
Mai cititi va rog si Ord ANPH 517/2009 si Ord ANPH 277/2009.
Nu stiu ce pregatire aveti, eu sunt medic, dar daca nu aveti cunostinte juridice pertinente intr-un domeniu, o sa va rog ca pe viitor sa va abtineti in a formula cu nonsalanta raspunsuri posibil eronate , deloc inocente, acolo unde nu sunteti sigura de ceva sau nu va pricepeti. Unii dintre cititori sunt tentati in a lua de bun ce se scrie aici. Sau ...poate sunteti un angajat al DGASPC, care nu a platit toata dobanda creditului?!

1. Nu am apucat sa inchei cu ANPH acel singur contract la care am dreptul. La DGASPC ma pun sa rescriu cererile si declaratiile anterioare eliberarii adeverintei de acord. Eu am adeverinta....
2. Conform carui act normativ (articol, pct) dobanda se plateste strict de la data semnarii contractului cu DGASPC si nu de la data semnarii contractul cu banca?
1. Am initiat dosarul de obtinere a creditului in 2009, conform metodologiei HG 268/2007, am primit de la ANPH adeverinta acordului de plata a dobanzii in sept 2009, am incheiat contract cu banca in decembrie 2009, am depus graficul de rambursare si proiectul de adaptare in iulie 2010 la ANPH, dupa aparitia HG 89/2010, ANPH mi-a dat dosarul sub semnatura sa-l depun la DGASPC Judetean si sa inchei aici contractul, pentru ca intre timp s-au reorganizat, descentralizat. Trebuie sa reiau metodología , cu completarea acelorasi tipuri de cereri si declaratii , ca si cum ar fi un dosar initial, asa dupa cum mi se solicita de catre DGASPC , sau trebuie numai sa semnam contractul, dosarul fiind complet, celelalte etape fiind parcurse la ANPH? Deoarece la nivelul judetului e primul dosar de adaptare de locuinta, cei de aici ma tergiverseaza de la sfarsitul lui iulie.
2. Desi eu am platit regulat rate + dobanzi, din ianuarie 2010, dupa perfectarea contractului cu banca, nu mi se va plati integral doanda creditului, ci numai cea pentru ratele platite ulterior incheierii contractului cu DGASPC?
3. Daca dau in judecata DGASPC Dolj si cer daune morale pentru tergiversari si incompeteta ar fi deplasat?