Buna ziua
Cine stabileste valorea prejudiciului si vinovatii in cazul constatarii unei lipse cu ocazia inventarierii unor elemente din domeniul public al statului administrat de o companie nationala?
La un control din anul anterior un salariat este propus pt sanctionare, se aproba emiterea decizei dar persoana care avea sarcina emiterii nu a facut-o.
aspectul este sesizat dupa un an.
Mai poate fi emisa decizia de sanctionare acum? Ce masuri pot fi luate in cazul persoanei care nu a emis decizia la timpul respectiv?
multumesc
cladirea e construiita si de atunci o detine si unitatea de la care cumpar din anul 1974. pe atunci nu era tva. platesc tva la locuinta in cazul asta? e corect daca la facturare s-a inclus tva-ul in pretul stabilit de expert si preluat in sentinta? mentionez ca in raportul de expertiza nu apare tva.
nu stiu cum este cu aceasta ajustare, stiu ca unui coleg aflat in aceeasi situatie i s-a facturat locuinta cu tva, insa spre deosebire de mine el a acceptat plata fara sa puna intrebari.
in ambele cazuri e vorba de locuinte construite in anii 70, deci nu sunt noi. eu ce sa fac acum, sa intreb unitatea daca si-a ajustat tva? ce documente contin aceasta ajustare?
problema e in felul urmator si as fi multumit daca ma ajutati. conform raportului de expertiza, locuinta care face parte dintr-un bloc, mi se vinde fara teren, pentru ca terenul face parte din domeniul public al statului, care am inteles ca nu se poate vinde nici prin sentinta la cea mai inalta curte. in sentinta se prevede sa platesc suma stabilita de expert insa nu se face referire la tva, iar ei mi-au facut factura cu tva. desi in sentinta nu sunt obligat la plata tva, in cazul acesta sunt obligat sa platesc tva in conformitate cu prevederile legale pe care le-ati enumerat mai sus? va sunt recunoscator pt un viitor raspuns.:)
si nu imi spuneti va rog si prevederea legala, articolul din lege unde este prevazut astfel? intelesesem ca vanzarile de imobile ar fi scutite de taxa. va multumesc frumos.
buna ziua
am dat judecata o societate de stat sa-mi vanda locuinta care ii apartinea si in care stateam in chirie, conform decretului 62/1990 si legea 85/1192.
am castigat si la calculul final, societatea mi-a aplicat si tva 24 %.
este corect asa? va multumesc anticipat pt lamuriri