avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate adinapopescu

Activitate adinapopescu

Domnisoara, care a solicitat sprijin pe acest forum, doreste sa deschida o actiune in instanta pe parte civila, nu pe parte penala. De ce ar avea in vedere judecatorul, caruia ii va fi repartizat dosarul, persoana reclamantei la luarea unei sentinte? Alcoolica sau patroana de bordel, mama trebuia sa aiba grija de ambii copii.N-as fi plecat de acasa fara ei.
Ai solicitat pe acest forum un model de cerere pentru acordarea pensiei de intretinere, explicand situatia in care te afli.
Retine ca nu toti care trimit mesaje sunt avizati, in sensul ca sunt absolventi ai Facultatii de Drept, iar daca sunt, te vor sfatui fie sa-ti angajezi un aparator(pentru ca din asta isi castiga existenta), fie vor fi malitiosi.
Ai incredere in tine, fa ceea ceea ce ai hotarat, nu te astepta ca altii sa te inteleaga si sa te aprobe in actiunile pe care le vei intreprinde si, mai ales, nu te mai explica(''Cine se scuza, se acuza''). De asemenea, nu trebuie sa-ti pese de ceea ce vor spune''gurile rele din sat'',ca sa-l citez pe domnul Alberto Kurtyan, intrucat ''gura lumii n-o astupa nici pamantul''. Doar de constiinta ta trebuie sa-ti pese.
In instanta, lucrurile nu stau asa cum le-a descris domnul Kurtyan, pentru ca judecatorul trebuie sa judece fapta reclamata si nu persoana. In afara de asta, daca n-ai tu ca si multi altii care sa-si reclame parintii, rudele, prietenii, vecinii, cumetrii, finii,etc.,ce ar mai face avocatii, judecatorii si procurorii? Toata lumea trebuie sa traiasca! A nu se uita ca in prezent sunt mai multi absolventi ai Facultatii de Drept decat infractori.
Deci, curaj!
Răspuns la discuția sotia mea a comis adulterul
Singura persoana in care trebuie sa aveti incredere sunteti numai dvs.
Nu toti avocatii au onorarii exorbitante. Unii dintre ei accepta si plata in rate.
Daca nici asa nu va permiteti, mergeti la Judecatoria de care apartineti si intrebati care sunt actele necesare pentru a beneficia de ajutor judiciar. Veti avea si avocat din oficiu.
Succes!
Răspuns la discuția sotia mea a comis adulterul
Stimate Domn,

1.Sms-urile, numele acelui Catalin in telefonul sotiei, refuzul acesteia de a mai locui cu dvs., etc., conduc spre urmatoarea stare de fapt: sotia, in lipsa dvs, si-a completat viata cu ce nu avea si nu este de condamnat.Ce ati fi vrut? Sa va astepte precum Penelopa pe Ulise? Dvs, pe unde ati umblat, ati fost ingeras?

2.Daca o relatie ''scartiie'' de la inceput, un copil nu o consolideaza, ci grabeste destramarea ei, chiar daca copilul are nevoie de ambii parintii naturali, care sunt unici si de neinlocuit.

3.Un mare scriitor roman a afirmat: ''Daca dragoste nu e, nimic nu e.'' Degeaba o iubiti, daca ea nu va mai impartaseste aceleasi sentimente. ''Dragoste cu sila nu se face.''

4.''Orice invat are si dezvat'', ''Cui pe cui se scoate''. Deschideti actiune de divort si nu o mai lungiti, iar dupa pronuntarea sentintei, cautati-va si dvs. pe cineva, dar nu va grabiti sa va oficializati legal relatia(Ultimele statistici arata ca, in Romania, sunt in prezent cam cinci femei la un barbat. Deci, aveti de unde alege).

5.Casatoria este ca lucrul in echipa. In viata, trebuie sa stii sa-ti alegi coechipierul.
Indiferent de motivele care au stat la baza hotararii de a parasi domiciliul, mama nu trebuia sa-si abandoneze copii. Daca tie, ca parinte, nu-ti pasa, atunci cui?
Am doua prietene, care de patru ani de zile urmeaza fel de fel de tratamente pentru a ramane insarcinate si nu reusesc.Se pare ca Dumnezeu da copii la ...Ar trebui sa mai invatam de la animale, care nu-si abandoneaza puii dupa ce ii fata.Din punctul meu de vedere,mama n-are nicio scuza.
Ai dreptul la pensie de intretinere pana la varsta de 26 de ani.
Iata un model:

Domnule Presedinte,

Subsemnata..., domiciliata in municipiul/orasul/satul..., str...nr..., bl..., sc..., et..., ap..., jud...,chem in judecata si personal la interogatoriu pe parata.., domiciliata in municipiul/orasul/satul..., str... nr..., bl..., sc..., et..., ap..., jud..., pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta, sa dispuneti obligarea paratei sa-mi plateasca pensia de intretinere in cota procentuala din veniturile pe care le realizeaza, de la data introducerii actiunii si pana la terminarea studiilor universitare cu durata de.... ani.
De asemenea, solicit obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de proces(daca nu-ti angajezi aparator, n-are rost sa le ceri).

Motivele actiunii:

In fapt, m-am nascut la data de...(ziua, luna, anul) in municipiul/orasul/satul..., jud..., in urma casatoriei parintilor mei,...(numele complet al tatalui si al mamei). In anul 1993, parintii mei au divortat, eu ramanand in grija mamei, iar fratele meu, in varsta de... ani, in grija tatalui meu. Dupa cativa ani, parintii mei s-au impacat, fara a se recasatori. In anul 2006, mama mea a parasit domiciliul, tatal meu/bunica mea fiind cel/cea care s-a ocupat de cresterea si educarea mea si a fratelui meu.
In prezent, sunt studenta in anul...la facultatea de... din cadrul Universitatii..., iar veniturile realizate de tatal meu/bunica mea, care ma sustine moral si mai putin financiar, sunt reduse pentru a-mi acoperi cheltuielile legate de naveta/ achizitionare de cursuri/ hrana/imbracaminte etc.
Mentionez faptul ca, de cand a parasit domiciul si pana in prezent, mama nu m-a sprijinit in niciun fel, si nici pe fratele meu, desi realizeaza venituri, fiind angajata ca... la...in municipiul/orasul/satul, jud...(ar fi bine daca ai sti unde lucreaza).
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 107 raportat la art. 86 si art. 94 Codul familiei si va solicit, respectuos, sa admiteti actiunea si sa obligati pe parata sa contribuie lunar la cheltuielile pe care le am ca studenta.
In dovedirea actiunii solicit interogatoriul paratei, proba cu martori si inscrisuri.
Depun actiunea in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratei.
Anexez copii dupa:
-certificat de nastere(copie legalizata)
-carte/buletin de identitate
-sentinta divort(copie legalizata)
-adeverinta eliberata de secretariatul facultatii pe care o urmezi

Data depunerii:.... Semnatura

Domnului Presedinte al Judecatoriei....

Iti doresc numai bine si ignora mesajele rautacioase.