avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate b_d

Activitate b_d

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Ephraim a scris:

nu cred că e o regulă precisă, scrisă, ca să yic aşa, cu privire la treaba asta. ªtiu de cineva care a intrat judecător şi nu i-au dat sală decât peste vreo lună, două sau ceva asemănător, interval în care venea în sală şi asista la şedinţele colegilor săi, printre altele. Oricum, fără să pot spune sigur, din câte am mai vorbit şi cu alţii care au intrat aşa în sistem, în principiu nu te aruncă în "mijlocul valurilor" de la început. Iniţial te ajută să te familiarizezi cu munca, dosare, studiu, "practică", în sensul că asişti la ceilalţi colegi... Dar depinde, aşa cum am zis, nu e o regulă scrisă, cred că depinde şi de conducătorul parchetului / instanţei.

Cu privire la familiarizarea cu munca, un vis frumos !!! La parchete, după maxim o săptămână, dosare de soluționat. Nu va analiza nimeni că sunteți la început, toți pleacă de la premisa că știți ce aveți de făcut,având în vedere că aveți vechime în profesii juridice, fără să aibă în vedere că teoria e una și practica............. Mult suscces !!!!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
după publicarea RIL-ului (08.02.2006) a fost adoptă L.356/2006 ce a modificat art. 278^1, fiind introdus alin.13. Deci plângerea adresată direct instantei de judecată se trimite spre competenta solutionare procurorului ierarhic superior, chiar si in situatia în care plangerea a fost depusa la instantă după expirarea termenului de 20 de zile
nic_nic a scris:

Se va continua procedura pentru cei cu urmatoarea medie. Pe ordinea de zi a plenului este un punct in acest sens. Bafta pentru B_D. Am anticipat acest lucru

multumesc pentru sprijin si incurajari! Sper sa ne vedem cat mai curand!!!!!!!!!!!!
cu mare placere =D>
multumesc pentru incurajare !
agitatia, ai dreptate e nejustificata, dar....
issabelina,punctul tau de vedere este logic, insa trebuie sa acceptam, mai ales prin prisma meseriei pe care ne-am ales-o, prevederile unui act normativ , indiferent daca ni se par echitabile sau nu.
in ceea ce priveste presupusele locuri a fi suplimentate pentru judecatori, trebuie observat ca privesc instante cu multe locuri vacante, chiar daca aceste instante sunt in resedinte de judet.
P.S. Eu astept suplimetarea locurilor pentru procurori
isabbelina a scris:

Probabil va dura in jur de doua-trei saptamani pana se va publica Decretul. CSM-ul ne-a dovedit ca nu suntem asa importanti, avand in vedere cele intamplate in ultima perioada. De ce am fi importanti pentru ,,Mr. Base,,!!!!!!!
In ceea ce priveste suplimentarea locurilor dupa repartizarea majoritatii mi se pare o mare nedreptate si spun asta nu din perspectiva mea ci din perspectiva celor care au fost nevoiti sa plece la sute de km distanta de casa si, poate de familiie lor.
Stie cineva daca asa s-a procedat la fiecare examen?
Sa le fie rusineeee.....!!!!

Probabilitatea ca cei pentru care se vor suplimenta locurile sa plece si la mai multe sute de km de casa este cu mult mai mare decat in cazul celor admisi initial. Cu cateva zile inainte de examen sau pana la afisarea rezultatelor cred ca oricare dintre noi ar fi spus ca ar merge oriunde daca ar fi fost admis. Fiecare dintre noi si-a asumat si acest risc atunci cand s-a angrenat in aceasta batalie.
Cui ar trebui sa-i fie rusine ?
nic_nic a scris:

mereu s-a intamplat asa. Ca cei din urma sa fie cei dintai..........=D>

Inca de la inceput toti am cunoscut, din regulament si din practica CSM, modalitatea de suplimentare a locurilor. Pe de alta parte, cred ca nimeni nu si-ar dori sa stea atatea luni cu speranta ca poate se vor suplimeta locurile.
Eu marturisesc ca mi-am bazat sperantele de admitere intr-o eventuala renuntare (avand in vedere ca la toate concursurile anterioare s-a intamplat asa), in nici un caz pe respingerea unor candidati admisi.
Aprecierea - cei din urma vor fi cei dintai- este dupa parerea mea deplasata, in conditiile in care cei cativa care vor beneficia de suplimentarea locurilor (daca se va intampla #-o) vor avea o marja de optiune mult redusa.
are idee cineva daca s-au suplimentat locurile pentru procurori? cred ca cei cu 7,05 (cum e si cazul meu) asteapta cu sufletul la gura. multumesc anticipat !
salutare.
pt.clasament- craiova, procurori, 7,05