avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate entiu

Activitate entiu

Referitor la decontare partiala a chiriilor va pot spune cu titlu de certitudine ca la Tribunalul Valcea se deconteaza diferenţa dintre chiria datorată pentru o locuinţă de serviciu, potrivit legii, şi chiria plătită pe baza contractului de închiriere încheiat în condiţiile legii, în limita unui plafon lunar, stabilit la nivelul fiecărui judeţ (vezi art. 1 din Ordinul 914/2009 privind stabilirea plafonului maxim în limita căruia se poate deconta chiria pentru judecători si procurori).
Cuantumul chiriei pentru locuinta de serviciu este regelementat in doua acte distincte: HG Nr 1310 din 2007 - pentru actualizarea tarifului lunar al chiriei (lei-mp) si OUG Nr 40 din 1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei.
Astfel la suparafata in m2 a locuintei inchiriate, se aplica coeficientii corespunzatori din tabelele celor doua acte normative iar cifra astfel obtinuta se scade din valoarea contractului incheiat cu proprietarul; urmand a primi cu titlul de decont doar diferenta in limita plafonului legal.

Spre exemplu: pentru o garsoniera de 40 m2 situata in municipiul Rm. Valcea magistratul care a inchiriat suporta max. 117 lei din totalul chiriei iar restul pana la suma din contract este decontat de stat. Mai clar pentru Valcea plafonul este de 300 euro, chiria din contract este 150 euro (sa zicem) se scad 117 lei urmand a se doconta 515 lei.
De asemenea, pot sa va spun ca nu exista o practica unitara, am aflat ca la Slatina de pilda sa decontat initial integral chiria. In urma unui control financiar li s-a imputat ulterior magistratilor suma cu titlul de chirie pentru locuinta de serviciu potrivit legii.

Mi sa recomandat sa imi procur si o schita/plan al apartamentului inchiriat pentru ca suprafetele holuri/bai/bucatarii/camere au coeficienti diferiti iar in lipsa unui astfel de plan se vor aplica cotele maxime, putand duce la cresterea sumei ce o vom suporta din buzunar.

Mult succes!
pozitia 28 procurori opteaza sigur pentru Medgidia. Ar fi bine de inclus in clasament.
Am contactat telefonic colega de pe pozitia 28 de la procurori si am intrebat-o despre optiunea ei. Mi-a spus ca doreste Medgidia si ca nu stia despre acest forum.

Completez, asadar, tabelul conceput de ceilalti colegi cu pozitia 28 si 33 (s-a exprimat anterior).

1. tg- jiu
2. giurgiu
3 aiud
4 lehliu
5 slatina
6 cransebeş
7 cărbuneşti
8 calafat
9 braşov
10 petroşani
11 buzau
12?
13 ploieşti
14 târgovişte
15?
16 mediaş
17turnu magurele sau cel mai apropiat oras
18 alexandria
19 văleni/ploiesti
20 giurgiu/oltenita
21 tecuci
22 ?
23 timişoara
24 târgovişte
25 medgidia
26?
27?
28 medgidia
29 târgovişte/reghin
30 satu mare
31 turda
32 probabil oradea, e din bihor
33 Resita/Turda/Reghin
34 timisoara/ploiesti/targoviste
35?
36 a zis târgovişte, ploieşti, buzau.probabil va rămane buzau
37.Timisoara/Resita/Caransebes/Oravita
38 satu mare
39 babadag
40?
41 videle, oltenita
42, feteşti
43?
44?
45 focsani
46?
47?
48 focsani/buzau
49 galati/focsani/buzau
50?
51?
52targoviste/turnu magurele
53 nasaud
54?
Pentru colegii interesati. Pozitia 29 procurori vechime in specialitate 10 ani. Optiunile mele raman in continuare Targoviste / Reghin.
Draga Sendre, inca oscilez. Nu imi place Targovistea dar are un avantaj incontestabil, este la 140 km de Rm. Vl.
Sunt pozitia 29 la procurori. Nu vreau sa incurc pe nimeni insa oscilez intre Targoviste si Reghin.
Este firesc sa existe diferente de opinie, pana la urma avem experiente de viata, nevoi si aspiratii diferite. Vreau sa subliniez insa ca sustin acest forum cu toate plusurile si minusurile lui. De asemenea nutresc speranta ca vom reusi sa formam un grup unit de magistrati capabili sa ne sustinem coerent interesele comune. Am remarcat, din pacate, ca in general se promoveaza relatii bazate pe lipsa increderii.
Despre clasamentele cu optiunile la repartitie consider ca sunt utile in masura in care ne ajuta sa ne formam o imagine despre ce va fi. Pana la urma cu totii ne pastram dreptul de a alege sau dea reveni asupra unei optiuni.
In legatura cu mentionarea indeplinirii conditiilor de buna reputatie intr-o hotarare a sectiei pentru judecatori din cadrul CSM din anul 2009 am gasit ceva:
[ link extern ]
Avand in vedere Hotărârea Plenului CSM nr. 1161 din 16 decembrie 2010 pot sa afirm ca am fost norocosi in sensul in care am prins unul dintre ultimele "trenuri" spre magistratura cu vechime in specialitate. Cine stie ce se va intampla in viitor. Oricum felicitari tuturor! =D>
Pentru sendre: ne auzim la telefon.
Pentru colegii candidati pentru posturile de procuror. Pozitia 29 optez pentru Targoviste/Reghin. imi pare rau pentru stradaniile colegului/colegei mai putin norocos la psihologic. Pastreaza speranta!