avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate nniiccuu

Activitate nniiccuu

Răspuns la discuția intelegere amiabila
Mi de scuze daca am deranjat ,o sa va urmez sfatul si o samerg laun avocat.
O seara placuta
Buna seara
Am si eu o nelamurire .
Am fost victima unui accident rutier ,o tipa cu o masina nu se asigura la schimbarea directiei de mers si ma obliga pe mine sa intru in santul de pe marginea durumului(mentionez ca eu eram cu motocicleta si mai bine am preferat saintru in sant decat sa dau in masina)pana aici totul ok.vine politia la fata locului ,tipa recunoste ce a gresit si nu s-a asigurat ,politia intocmeste un proces-verbal de constatare a contraventiei tipei sanctionando pe aceasta ,ma invita la sediul politiei sa-mi intocmeasca dovada de reparatie si dandumi si mie o copie dupa procesul verbal al tipei asta intamplanduse intr-o sanbata.Eu ducanduma LUNI la firma unde era tipa asigurata(avand asupra mea copie dupa asigurare si copia dupa buletin al tipei+procesul verbal+dovada de reparatie) mai exact la GROUPAMA ,ajungand la firma de asigurari ma intampina un tip bine imbracat in costum, eu explicandui ce s-a intamplat ,el parca nici nu ma bagat in seama ,nu mia dat nicmic sa complectez nici o hartie, mi-a cerut numai nr de tel. spunandumi ca o sa ma contacteze.Au trecut 2 zile decand am fost la firma de asigurari, nu se intampla nimika nici un telefon de la firma de asigurari ,vazand ca stau pe,,sec'' m-am deplasat di nou la firma de asigurari vorbind dinou cu tipul binei mbracat el linistinduma ca in cursul zilei de vineri vin sa faca poze la motocicleta si sa intocmim actele.Vine ziua de vine si in jurul orei 9 primesc un telefon de la cei de la asigurari acestia cerandusi scuze ca nu mai pot sa vina in cursul zilei de vineri si vor veni luin.#-oLuni dimineata in sfarsit au sosit au mers unde tineam eu motocicleta la fata locului facand poze si intocmindun proces-verbal de de constatare a daunelor binenteles dan dumi si mie sa complectez o declaratie..Dupa complectarea actelor ne-am deplasat la fata locului unde a avut loc accidentul ,tipul incepand sa faca poze la un momendat i-mi spune ca nu sunt urme de franare(cred si eu ca nu mai erau daca vin la 10 zile dupa ce s-a prosus accidentul)nu sunt bucati de plastic la fata locului eu raspunzandui ca le-am adunat pe toate si erau la garaj unde tineam motocicleta doar le facuse poze.Pana aici totul ok i-mi spunse sa ma interesez pe la reprezentante cam cat ar costa piesele pt.reparatie eu dand zecii de mailuri la reprezentante.dupa 3 zile primesc in sfarsit un raspuns de la o reprezentanta ,acestia comunicandumi cat consta piesele.urmatoare zi eu printand mailu trimis de cei de la reprezentanta ma indrept catre firma de asigurari inmanandui tipuliui lista de preturi pt.piese si inca o lista cu reprezentantele din tara(nr.de tel,mail,adresa de web sa verifice si el daca doreste)tipul vazand cat costa reparatia sa faca infart (el se astepta la 7000-8000 lei dar din pacat era 24000 lei)spunandumi(tipul)ca va baga la dosar lista cu preturile si lista cu reprezentantele si sa ma duc acasa linistit.Eu plec acasa linistit avand incredere in tipul de la asigurari si spre uimirea mea ma trezesc a 2 zi cu o scrisoare de la GROUPAMA trimisa prin fancourier,desfac scriseoare si spre
imirea mea incep sacitesc ,,Ca firma de asigurari va desfasura investigatii cu privire la evenimentul ce a avut loc in data de...motiv pentru care se suspenda plata despagubirilor pana la clarificarea tuturor cauzelor si imprejurarilor producerii acestui eveniment. Ne intemeiem prezenta pe dispozitiile art.36 alin 2. din normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pt.prejudicii produse prin accidente de vehicule puse in aplicare prin Ordinul Comisiei de Supravegere a Asigurarilor nr.5/2010 ,,Asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producera accidentului ,in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat ,in conditile in care respectivul accident nu face obiectul unor cercetari efectuate de autoritarile publice''.
As dori si eu un sfat o parere ce este de facut, sa astept pana fac investigatile ??? (daca politistul sosit la fata locului intocmeste procesul-verbal si constata cine este vinovat si cel care produce accidentul isi recunoaste vina ,cei de la asigurari se pun contra) .Asteptun sfat o parere.:sorry:#-o;);)