sd2010 a scris:
Urmați sfaturile av Margareta Stanciu și ale cons. jur. adutescu. E suficient deocamdată dacă nu dispuneți de bani pentru a dezbate succesiunea. Declarația de acceptare în termen e ieftină și vă scutește de o grămadă de alte probleme pe viitor. În ceea ce privește gratuitatea taxei.... ar fi o premieră națională, cel puțin. Nu vă face nimeni acte gratis. Așa că, buletinul, certificatul de deces, câțiva leuți acolo, n-are cum să fie mai scumpă de 50 de lei (sau cel puțin n-ar trebui să fie) și faceți declarația de acceptare în termen urmând ca pe viitor când veți avea suficienți bani să dezbateți moștenirea. Și încă ceva, nu e obligatoriu să dezbateți succesiunea pentru toate bunurile odată. În privința cotelor: tata are 1/4 din partea soției iar dumneavoastră ca fiică 3/4. El va avea cotă majoritară doar pe casa și terenul dobândit în timpul căsătoriei pentru că are deja jumătate din acest imobil.
Mai revin totusi cu o nelamurire: eu nu am certificatul de deces al mamei mele, nici macar a bunicilor mei din partea mamei, a ascuns tot , daca am nevoie de el pentru declaratia de acceptare a mostenirii, cum procedez? Merg sa cer si eu o copie de la Primarie?Am acest drept?
Multumesc