avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate cuha

Activitate cuha

Buna ziua,
Va relatez urmatorul caz in speranta ca cineva ma poate ajuta macar, cu niste sfaturi...In anul 2002 mama mea in varsta de 45 de ani a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia a ramas cu o invaliditate de gradul 1.eu aveam 25 de ani,lucrasem fara carte de munca cateva luni,dar odata cu boala mamei n am mai lucrat,ea avand nevoie de ingrijiri permanente,spitalizari,etc.I s a acordat o pensie pe caz de boala cu indemnizatie de insotitor dar eu n am reusit sa mi fac carte de munca.De la comisia de expertiza am primit raspuns ca avc-ul ishemic cu hemiplegie dreapta este" boala nu handicap".Iata- ne dupa, aproape 10 ani,in aceeasi situatie...Numai ca eu am 35 de ani si nu am carte de munca...Va intreb,as putea face ceva in sensul asta?Mai mentionez ca are grad de invaliditate de gradul 1 permanent(dupa doi ani de mers la comisii,o doamna doctor a sesizat ca recuperarea in cazul ei nu v-a fi...)Cum se poate sa te incadreze intr-un grad de invaliditate cu indemnizatie de insotitor si persoana care are grija de tine sa nu poate sa-si faca carte de munca?Va multumesc anticipat!