avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate bbv

Activitate bbv

Răspuns la discuția Problema la intabulare
Inca nu am rezolvat problema,dar sunt pe drumul cel bun(sper)
Dupa mai multe drumuri am reusit sa pun in legatura pe notarul care mi-a facut succesiunea cu functionarul de la cadastru(topograful mi-a zis ca pe el nu-l mai intereseaza problema deoarece el si-a facut treaba)
Se pare ca in 30 iunie 2010 legea nr 7 s-a modificat prin Ordonanta de urgenta nr 64.Din ce am inteles eu,cadastrul a avut dreptate,notarul nu a stiut de aceasta modificare,si de aceea nu a vrut sa-mi faca acel act aditional la certificatul de mostenitor.Urmeaza sa se "informeze" si probabil o sa-mi elibereze actul
Cel mai neplacut lucru e ca nimeni nu vrea sa-ti explice situatia.Functionarul de la cadastru mi-a trantit in fata,la prima intalnire,textul legii-fara sa adauge informatii legat de OuG 64.BNotarul a facut acelasi lucru,ori eu nu am cunostinte juridice.Nimeni nu vede "spiritul " legii.
Răspuns la discuția Problema la intabulare
Multumesc tuturor pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.Din ce vad nu pot evita instanta,sincer mi-e frica de durata procedurii.Saptamana trecuta am finalizat cu succes o operatiune identica de intabulare,tind sa cred ca este vorba de rea vointa sau respectivul functionar vrea o "atentie".Alta explicatie nu am.Va multumesc,o sa va tin la curent cu evolutia situatiei

Acum 6 luni am dat ca si avans suma de 500 de Euro unei doamne.Suma reprezenta avansul pentru o parcela de teren neantabulat.Cu cei 500 de euro doamna si-a platit taxele notariale de succesiune,deoarece terenul respectiv era mostenit de la socrul sau.Mentionez ca s-a incheiat un pre-contract de vanzare cumparare
Rezolvand problema succesiunii,am inceput demersul pentru intabulare.
CF-ul nou aparut,avea ca proprietar pe socrul dansei.(decedat)Din discutiile avute cu topograful am aflat ca s-a schimbat procedura si nu se pot face mai mult de 1 operatiune/depunere acte
A urmat o noua depunere de acte la cadastru.S-a depus:
Cerere tip(contine [noile] date de identificare ale terenului avand ca proprietar persoana decedata,date luate de pe extrasul CF eliberat in baza titlului)
Certificat fiscal
Copie buletin a mostenitoarei
Certificat de mostenitor.
Cererea de intabulare fost refuzata in baza PREVEDERILOR ART.48 lit C. Lege nr 7/1997 a cadastrului si publicitatii imobiliare.S-a cerut un "certificat de indreptare a erorii din certificatul de mostenitor cu privire la numarul de CF".Cu alte cuvinte Oficiul de cadastru nu recunoaste certificatul de mostenitor deoarece in el se face referire la titlu de proprietate si nu la Extrasul CF rezultat din prima intabulare.Sper sa ma fac inteles.
Notarul refuza sa elibereze acel certificat pe motiv ca ar trebuii sa recunoasca ca Certificatul de mostenitor este gresit,lucru care din punctul lui de vedere nu este adevarat.Lui i s-a prezentat titlu de proprietate deoarece doar titlul exista.
Cam asa sta situatia.Sper sa ma fi facut inteles.Astept cu interes pareri despre modul in care ar trebuii sa procedez mai departe
Mentionez ca am procedura de mai sus am mai urmat-o pas cu pas si nu am avut aceasta problema.