În perioada 2003 ianuarie și 2007 ianuarie am fost angajat la o firma cu carte de muncă si cu contract de drepturi de autor. În luna trecuta a fost trimis la firma unde lucrez în prezent notificare de poprire pe salar, de la Casa de Asigurare cum ca figurez la ei cu restanțe. M-am dus imediat la CAS cu 300 de roni cat figura pe somație, ce însoțea actul și am plătit la ghiseu (aici aflând ca de fapt suma datorata către ei este de 1723 de roni împreună cu penalizări și majorari), după care am mai mers la Serviciul Administrare Contribuții și Creanțe pentru a-mi clarifica situația unde am aflat ca figurez cu niște restante din 2004 și 2005.
De asemenea aflasem că aceste date ei le primiseră de la finanțe și cum cel mai probabil și acolo figurez cu restante, eu având CIF și figurând la ei în acte (CAS) ca fiind PFA.
Menționez ca niciodată nu am depus acte sau semnat vreun act în acest sens, dar după cum aflasem ulterior de la finanțe, următorul meu drum fiind la ei ca cei cu Drepturi de Autor au fost trecuți din 2007 ca și PFA. Imediat am început demersurile pentru anularea CIF-ului pentru care aveam nevoie de un atestat fiscal copie de desfacere al contractului și CIF-ul în original. Când am depus cererea pentru AF am și aflat cum ca nu figurez cu nici o restanta statului, ba mai mult din deciziile de impunere pe anii 2004 și 2005 reiese ca am primit bani înapoi de la stat. Acuma urmează sa ma duc la CAS cu aceste acte și sa fac ma gândesc o contestație la poprire sau contestație la executarea silita și sa o depun la registratura CAS.
Menționez următoarele:
- am mai aflat ca firma unde lucrasem a plătit ca și suma integrala pentru toți angajații contribuția fără sa specifice individual pentru cine s-a făcut și nu s-a regularizat nici pana azi (deci nu sunt singurul cu aceasta problema)
- firma respectiva a dat faliment și s-a desființat ne mai fiind nimeni care ma poate ajuta cu vreun act doveditor
- din cate am citit acele articole și legi la care făceau trimitere cei da la CAS aceste datorii se prescriu în 5 ani, începând cu anul următor 1 ianuarie, în care ele au apărut, conform căreia dacă înțeleg bine datoria din 2004 s-a prescris în 2010, 1 ianuarie. Îmi poate confirma cineva acest lucru!? de menționat ar fi aici ca nu am preluat nicio scrisoare oficiala, recomandata, care ei susțin ca mi-a fost trimis și se solicita plata restantelor.
Dacă cineva dintre D-voastră ma poate ajuta cu vreun sfat as fi foarte recunoscător.