avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate leotescu

Activitate leotescu

Ma numesc Vasile Popescu si sunt propietarul unei livezi cu iesire la raul Ialomita. Pana in anul 1971 drumul de acces la propietate era de-a lungul raului, prin albia majora, pe un drum communal.
In anul 1971 un nou vecin a cumparat o propietate cu iesire la raul Ialomita, vecina cu livada noastra, pe care a imprejumuit-o cu zid din beton. Prin grija Primariei si a Ocolului Silvic, drumul de acces s-a materializat printr-un drum comunal ce s-a oprit la poarta noului propietar si nu s-a mai continuat pana la ultima propietate.
In aceste noi imprejurari, din anul 1971 pana in 1974, noi am folosit drumul vechi de acces din afara imprejmuirii de beton, de-a lungul raului, prin albia majora a rauluiIalomita. In anul 1974 noul propietar a construit un canal din beton pe vechiul drum de acces (acest canal betonat face parte dintr-o microhidrocentrala pe care a construit-o noul propietar). Ulterior, noul propietar a introdus o actiune in constatare in instanta si prin neprezentarea paratului (Consiliul Local) si-a insusit prin hotarare judecatoreasca definitiva, inca o suprafata de aprox. 700m² , motivata prin depunere de aluviuni in timp. Aceasta suprafata de 700m² include si vechiul drum de acces de+a lungul raului, prin albia majora.
Ca urmare, va rugam sa ne mentionati unde trebuie sa ne adresam pentru a obtine drum de acces la propietatea noastra.
Putem actiona in judecata comisia locala de aplicare a fondului funciar pentru a ne asigura drum de acces la propietatile noastre¬? Mentionam ca vechiul drum de acces este singura cale de a ajunge la propietate (transversarea directa, fara pod, a albiei raului Ialomita nefiind posibila datorita debitului variabil al apei, iar constructia unui pod de trecere este enorm de costisitoare).



Cu stima,
Vasile Popescu