Ma numesc Vasile Popescu si sunt propietarul unei livezi cu iesire la raul Ialomita. Pana in anul 1971 drumul de acces la propietate era de-a lungul raului, prin albia majora, pe un drum communal.
In anul 1971 un nou vecin a cumparat o propietate cu iesire la raul Ialomita, vecina cu livada noastra, pe care a imprejumuit-o cu zid din beton. Prin grija Primariei si a Ocolului Silvic, drumul de acces s-a materializat printr-un drum comunal ce s-a oprit la poarta noului propietar si nu s-a mai continuat pana la ultima propietate.
In aceste noi imprejurari, din anul 1971 pana in 1974, noi am folosit drumul vechi de acces din afara imprejmuirii de beton, de-a lungul raului, prin albia majora a rauluiIalomita. In anul 1974 noul propietar a construit un canal din beton pe vechiul drum de acces (acest canal betonat face parte dintr-o microhidrocentrala pe care a construit-o noul propietar). Ulterior, noul propietar a introdus o actiune in constatare in instanta si prin neprezentarea paratului (Consiliul Local) si-a insusit prin hotarare judecatoreasca definitiva, inca o suprafata de aprox. 700m² , motivata prin depunere de aluviuni in timp. Aceasta suprafata de 700m² include si vechiul drum de acces de+a lungul raului, prin albia majora.
Ca urmare, va rugam sa ne mentionati unde trebuie sa ne adresam pentru a obtine drum de acces la propietatea noastra.
Putem actiona in judecata comisia locala de aplicare a fondului funciar pentru a ne asigura drum de acces la propietatile noastre¬? Mentionam ca vechiul drum de acces este singura cale de a ajunge la propietate (transversarea directa, fara pod, a albiei raului Ialomita nefiind posibila datorita debitului variabil al apei, iar constructia unui pod de trecere este enorm de costisitoare).