Buna ziua, am si eu cateva intrebari la care sper sa primesc raspunsuri.
Acum 9 ani tatal meu a cumparat o casa, eu tocmai implinisem varsta de 18 ani si a decis sa faca actele direct pe numele meu ca sa nu ne mai chinuim noi fratii la moartea lor, (fiecare frate are cate o casa acum dar doar eu si fratele meu avem acte pe case, mai avem o sora dar nu are acte la casa inca), eu am fost pus ca proprietar iar tatal meu ca uzufrut (nu stiu sigur daca e viager dar nu e trecuta nici o data ca expirare a uzufrutului si sigur nu este uzufrut cu intretinere sau o suma de bani de dat lunar) specific ca nu am contribuit cu nici un leu la cumpararea casei, dar am contribuit la inbunatatirile casei, alimentarea cu gaze, am investit singur undeva la 5000E acum 5 ani ca valoare ( gard, garaj, magazie, imbunatatiri interioara gresie faianta, termopane toata casa). Intrebarile mele sunt: 1. tatal meu poate anula contractul sau ma poate da in judecata pentru indiferent motive? (nu prea ne mai intelegem) 2. fratii mei pot ataca contractul de vanzare cumparare? 3. Eu am voie sa stau in casa respectiva, pot fi dat afara din casa?. 4. Daca eu vreau sa vand casa am nevoie si de semnatura tatalui meu obligatoriu? 5. Ca uzufruct tatal meu stiu sigur ca are dreptul sa stea acolo, dar fratii mei si mama mea ? Stiu ca sunt familia mea dar as dori un raspuns din punct de vedere legal. Va multumesc.