Mama mea, persoana in varsta, a facut o renovare partiala in casa unde locuim. La sfarsitul renovarii si-a intrebat cunostintele daca pot recomanda si un mester lemnar/tamplar/lacuitor. O persoana i-a recomandat pe cetateanul X , pe care mama l-a angajat sa renoveze prin slefuire/lacuire si alte reparatii cum ar fi schimbarea manerelor, a furnirului unde este rupt, a unor balamale si inchizatoare, etc. Mesterul a venit o zi, doua, trei, patru, cu intermitente ( mai facea si alte lucrari in acelasi timp pe la alti clienti), intr-una din zile a cerut jumatate din banii negociati, in alta zi si cealalta jumatate, mama i-a dat toti banii. Treaba era facuta pe jumatate, mai precis mesterul s-a apucat peste tot , a fuserit totul si n-a terminat nimic, dupa care s-a facut nevazut si, in ciuda insistentelor telefonice nu a mai venit sa termine treaba.
Nu exista chitanta sau contract, se presupune ca mesterul este inregistrat ca persoana fizica si lucreaza pe aceasta baza. Avem numele, adresa si stim ca domiciliaza acolo.
Intrebare: pot sa fac plangere la politie pentru inselaciune ? La care sectie - unde este inregistrat mesterul sau unde este inregistrata mama? Eu, fiul, domiciliat la aceeasi adresa si martor la cele intamplate, pot da marturie in scris?
Cu multumiri pentru eventuale raspunsuri.
Buna ziua,
Desfasor o activitate in domeniul serviciilor de antrenorat sportiv, lucrez pe un SRL platitor de TVA pe care l-am mostenit asa, desi n-ar trebui sa platesc TVA dupa volumul incasarilor. La cest SRL sunt actionar unic si administrator nesalariat. Am schimbat numele SRL-ului si l-am mentinut pe linia de plutire fiindca este infiintat din 1991 si da bine la o eventuala activitate de import/ distributie materiale sportive.
De trei ani folosesc un nume de promovare ales, altul decat denumirea SRL-ului, pentru pliante si alte promovari media, iar de 6 luni am cumparat un nume de domeniu si am un site care este in lucru, dar apare la o cautare Google.
Pe SRL am doua autovehicule, proprietea firmei, unul cu 5 locuri, celalat cu 9 locuri, pentru transportul sportivilor.
Planuri:
1. Doresc sa infiintez o asociatie sportiva, cu doua ramuri de sporturi si sa afiliez aceasta asociatie la cele doua federatii sportive, infiintate si recunoscute la noi in tara.
2. Doresc sa organizez concursuri oficiale la ambele ramuri sportive, inregistrate in calendarele nationale competitionale ale sporturilor respective.
3. In afara de serviciile de antrenorat sportiv doresc ca, in timp, sa devin importator de materiale sportive si servicii de servisare legate de acestea.
Intrebari:
A. Care este formula juridica si comerciala cea mai avantajoasa pe care o pot adopta?
B. Doresc sa accesez curand fonduri europene pentru constructia unei baze sportive, trebuie sa am si asta in vedere la infiintarea asociatiei propuse, ca sa nu fac munca de doua ori sau sa nu ma calific pentru eventuale fonduri. Sfaturi ?
Ma poate sfatui cineva avizat, cat mai rapid posibil?
Cu multumiri,
Yogbear