avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Darnea

Activitate Mihaela Darnea

Răspuns la discuția mutare granita cu ocupare teren
Buna ziua domnule Florin
Va multumesc pentru raspuns si dupa cum vedeti sunteti singurul care a avut rabdare sa citeasca si sa intelega hatisul problemelor create de vecin. Cercetare locala a fost facuta in martie, dupa ce s-a dus zapada. Lucrarea de urgenta autorizata a fost inceputa pe 4.04. In primele zile a venit ISC, a gasit un administrator si a dispus oprirea lucrarii de urgenta, la cererea vecinului pentru motiv ca lucrarea mea ii darama lui casa. Politistii comunitari=plangere pt distrugere, abuz, insulte. Vecinul a depus marturie ca nu este adevarat, a platit o persoana care a jurat ca nu s-a intamplat nimic, deocamdata NUP, sunt la J pe 2781. Legat de autorizatie aceasta a fost emisa in 2005 si a expirat i 2007. S-a inceput lucrarea inainte de expirare dar primaria si noi am fost dati in judecata pt anulare act, motiv indiviziune. Dar cel care cere a construit imobil in baza unei autorizatii data in acelasi moment, pe PUD platit de noi. Vecinul a terminat constructia sa inclusib pe domeniul public si ne asigura ca ne va distruge. A facut plangere patru pana acum. ISC minte printr-un inspector si spune ca noi nu avem autorizatie, iar lucrarea nu este de consolidare, este altceva.
Este si investit un executor judecatoresc care sa ne oblige sa consolidam, desi lucrarea a fost efectuata.
Formuleaza de doua ori cerere de a construi el pe terenul meu deoarece noi nu suntem in stare. Pe scurt suntem cercetati penal ca construim si suntem executati silit sa construim, pentru ca nu facem nimic. In penal solicita DAUNE=indisponibilizarea tuturor bunurilor , deci....terenul.
In dosarul de anulare autorizatie instanta a respins cererea. Nu suntem in indiviz, dar aceasta este gaselnita. Autorii au facut iesire din indiviziune in 1995. Noi am cumprat in 1996. vecinul a dobandit in 2001 deci...
Suntem posesor de teren viran in Buc, cu autorizatie de construire pana la limita de proprietate, am constatat ca terenul a fost ocupat de vecin. Acesta doreste terenul pentru sine, fara plata si a amenintat ca ne distruge daca nu-i dam terenul. In prima faza dupa inceperea sapaturilor am lucrat putin la fundatie apoi am sistat. Vecinul a facut plangere penala pentru distrugerea gard, plangere pentru violare de domiciliu pentru ca am batut cuie in calcan deasupra terenului sau (in realitate al nostru), plangere ca lucrarea noastra distruge lui casa. Am obtinut o noua autorizatie pentru lucrari urgente de sustinere a gropii de fundare. Vecinul a determinat ISC sa intocmeasca in lipsa PV cu aprecieri false, cum ca facem lucrari neautorizate, cu dispunere de oprire lucrari in sarcina unei prersoane fara calitate. A determinat Politisti comunitari sa ne ameninte, au distrus gardul de la strada, au patruns in curte si chiar o persoana a fost batuta pe terenul nostru. Uzurpatorul a determinat persoane de la Primarie sa dea adeverinte cu aprecieri false, care sa ajute in plangerile sale penale, prin care se afirma ca se fac lucrari de constructie fara standarde de calitate. Primaria sectorului promite intr-o adresa pe numele celui care a furat deja terenul ca NICIODATA nu i se va elibera autorizatie vreunei persoane pentru adresa mentionata invocand ca au retinut ca suntem in indiviziune. Aceasta este noua sustinere a hotului de teren. Avem proces pe rol de granituire si revendicare.
Pe de alta parte persoana care a ocupat terenul este un mafiot local, protejat de primarie, sub protectia politiei comunitare (bratul inarmat al persoanei), a construit pe terenul public si pe terenul nostru. Pe terenul nostru are o hazna care deserveste imobilul iar balcoanele cladirii vin pana la limita de proprietate.
Expertii cadastristi emit idei cum ca cadastrul nostru este gresit iar cadastrul lui care nu exista este fantastic. Expertul in constructii deturneaza sensul expertizei sale, astfel in loc sa evalueze prejudiciul reprezentat de constructia nerealizata, inventeaza ca constructyia a fost edificata 80%. Adica noi nu suntem la sustinerea gropii de fundare ci am ridicat toata cladirea care are d+p+2e. Mai mult desi s-a evitat sistematic inspectarea constructiei provizorii (nimeni nu a intrat pe teren s-o vada), primaria, politia si ISC afirma ca s-a facut constructia, deci s-a cerut direct IUP pentru fapta de construire fara autorizatie. Desi se cere condamnarea noastra a tuturor, inclusiv muncitorii din constructii sau proiectant, pentru lucrare ilegala, suntem chemati in instanta pentru a doua oara (ordonanta) pentru a i se permite sa construiasca personal lucrari de punere in siguranta , la groapa, desi nu mai exista nici o groapa de fundare, aceasta fiind ingradita si acoperita.
Plangerile toate ale mafiotului sunt luate in consideratie cu maxima atentie, iar ISC care a dispus initial demolarea constructiei mafiotului, si-a schimbat opinia si afirma ca s-a acoperit ilegalitatea prin autorizare.
DAR autorizarea demolarii nu a fost emisa niciodata ci doar autorizare de continuarea constructiei care si in prezent este cu 25% mai mare decat terenul detinut.
Nu stiu ce sa mai precizez. Fara a folosi termeni juridici, concluzionez ceea ce ni se intampla prin sintagma "hotul striga hotii". Iar in final ne-a spus ca s-a plictisit de noi, si va plati pe cineva sa ne omoare.
Este cineva suficient de rabdator sa ne ajute cu vreo idee?