avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate barbarian1

Activitate barbarian1

Răspuns la discuția Mostenire apartament
Revin cu mai multe amanunte aflate despre cazul acesta.

Doamna Y, inainte de a se casatori cu domnul X, a mai fost casatorita cu altcineva, sa zicem domnul Z.. Impreuna au cumparat acel apartament cu 2 camere, de la ICRAL-ul de pe vremuri cred, si au inceput plata ratelor. Dupa un timp, doamna Y divorteaza de domnul Z si ramane sa plateasca ratele. D-abia acum apare domnul X in scena, care, casatorindu-se cu doamna Y, contribuie si el la plata ratelor.. Din mici investigatii s-a aflat ca la Primarie apartamentul este pe numele amandorura.
Tinand cont de faptul ca domnul X este decedat de curand, fiul acestuia din prima casatorie are vreun drept la acel apartament? Daca da, atunci in ce proportii? Pentru ca au trecut zeci de ani si nu stiu in ce proportie achitase doamna Y la data casatoriei cu domnul X dar, presupunand ca apartamentul era achitat de doamna Y, sa zicem, 33% iar restul de 2 treimi achitate de d-naY si d-ul X impreuna, fiul d-lui X la cate procente are dreptul?

Răspuns la discuția Mostenire apartament
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Buna ziua.

Vreau sa va expun succint un caz:

Domnul X se casatoreste si are un copil. Apoi, domnul x divorteaza si se casatoreste cu doamna y care avea, inaintea casatoriei, un apartament pe numele ei. In timpul casniciei lor, domnul x si doamna y nu au avut copii. Dupa 30 ani, domnul x decedeaza.

Intrebare:

Dupa ce va deceda si doamna y, copilul domnului x va avea vreun drept de mostenire asupra apartamentului? Mentionez ca doamna y are frati care, la randul lor, au copiii lor.

Multumesc!