avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Activitate monicakrueger

Activitate monicakrueger

Nu este o contradictie. Copilul sta pe teritoriul Romaniei doar pe perioada studiilor. Datorita acestui fapt , domiciliul copilului este in Germania unde isi au domiciiul si parintii (adica noi). Eu sunt f interesata sa stiu daca statul german imi discrimineaza copilul sau nu in relatie cu copiii germani sau oricare alt caz similar in cadrul Comunitatii Europene.
Vre-un avocat pe dreptul internationa al Familiei???? Nu se gaseste nimeni sa imi dea un raspuns adecvat?
Eu sunt cetatean roman ca si fiul meu in varsta de 17 ani. In urma cu 5 ani m-am casatorit cu un cetatean german. Copilul studiaza in Romania. In fata autoritatilor romane el are domiciliul in Germania. In fata autoritatilor german i se recunoaste dreptul de a sta in Germania, dar, spun ca datorita faptului ca nu studiaza in Germania ci in Romania nu i se poate recunoaste domiciliul in Germania.Iar in baza acestui fapt i se retrage dreptul la alocatie cu toate ca pana acum i s-a acordat aceasta alocatie si suntem pusi in situatia de a returna alocatia care i-a fost data pana la aceasta data. Specific faptul ca eu sunt casnica iar alocatia a fost primita de sotul meu .
Doresc sa stiu daca conform CEDO fiul meu nu este discriminat in aceasta situatie, fata de copii germani sau alti copii din comunitatea Europeana si daca statul German are dreptul de a ne cere rambursarea alocatiei de stat pe motiv ca, copilul nu este copilul natural al sotului si datorita faptului ca studiaza in Romania nu se poate considera ca are domiciliul in casa sotului meu , in Germania.
Va multumesc anticipat.
As dori, in masura in care este posibil, sa aflu eventuale decizi ale Curtii Europene pe cazuri similare.