avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Activitate elenita78

Activitate elenita78

Vă rog să îmi acordați sprijin în rezolvarea următoarei situații problemă.
În anul școlar 2009 – 2010 am lucrat de la început până la sfârșitul anului școlar cu scopul de a beneficia de concediu de odihnă intregral pentru anul școlar, chiar daca aveam dreptul de a intra în concediu prenatal cu mult timp inainte de sfârșitul anului școlar.
Am intrat în concediu de maternitate cu data de 14 iunie 2010, imediat ce am nascut. Începând cu 18 oct 2010 am reînceput activitatea la clasă neintrând în concediu pentru creșterea copilului și nici în concediu de odihnă în continuarea concediului de maternitate. Am solicitat plata concediului de odihnă cuvenit pentru anul școlar anterior și mi s-a răspuns că nu am dreptul la plată compensatorie și că trebuie să efectuez concediu de odihnă în vacanțele școlare ale anului școlar 2010 – 2011 și eventual dacă îmi rămâne în următorii ani școlari până la epuizarea acestora.
Vă rog sa imi acordati sprijin cu raspunsul unor persoane abilitate si care au intalnit aceasta situatie sau stiu documentele in vigoare care sa imi clarifice situatia.