Context:
Am cumparat un ap. intr-un bloc nou dar acesta inca mai are nevoie de finisaje (incluse in contract): montarea instalatiilor sanitare in bai (nu am chiuvete, WC, etc), centrala este doar montata dar neracordata la teava de gaz, tabloul electric este montat dar nepus in functiune (nici o priza nu are curent), etc. Vanzatorul are facut "Proces Verbal de receptie la terminarea lucrarilor" la data 23.12.2019. Are contracte cu furnizorii de utilitati dar inca nu a "finalizat procedurilor de bransare" a blocului si ma va notifica atunci cand o va face pt ca eu apoi sa inchei contracte cu furnizorii respectivi. Vanzatorul ma preseaza ca in cateva zile sa facem "PV de predare-primire".
Intrebari:
1. se aplica Vanzatorului Legea nr. 7/2020 in legatura cu utilitatile?
2. este Vanzatorului obligat sa puna centrala in functiune sau eu trebuie sa fac asta?
3. la momentul intocmirii "PV de predare-primire" Vanzatorul este obligat sa-mi ofere ap. complet functional? adica bransat la toate utilitatile pt ca eu sa pot testa ca ele functioneaza? ex. ca apa la chiuveta curge, CE este in prize, etc
Multumesc
Legea nr. 7/2020:
[ link extern ]