ok, sunt de acord cu tot ce spuneti si am luat in calcul posibilitatile pe care le precizati in raspuns; momentan gravidei i s-a spus ca exista o cale prin care parintii sai sa nu afle, pentru ca acum aceasta e principala ei temere ce a dus-o si la ganduri de sinucidere, iar pana naste poate are norocul sa afle totusi parintii si sa nu fie chiar ata de drastici cu ea; ne-am interesat de posibilitatea unei astfel de "adoptii" pentru ca familia respectiva chiar isi doreste un copil, iar eventualitatea unui divort post-adoptie ar putea sa existe si dupa o adoptie normala si asta nu presupune abandonarea copilului ! Dar vom vedea, Speram ca Dumnezeu sa o indrume pe fata aceea pe drumul cel mai bun!
ok, multumesc ; momentan prezumtivii parinti adoptivi nici nu au fost informati de o astfel de posibilitate si nici nu se cunosc cu gravida ; totul e doar o ipoteza, pentru ca pana se naste copilul se pot intampla multe !
Buna! Cunosc un caz si m-ar interesa ce solutie se poate gasi : otanara liceana de 18 ani e insarcinata in luna a sasea, tatal natural al copilului nu-l va recunoaste la nastere; tanara e disperata pentru ca nu ar vrea ca parintii ei sa afle vreodata ca ea va avea un copil si planuieste sa-l abandoneze dupa nastere. Cunoastem insa o familie care nu a putut adopta nici un copil pentru ca sotul este cetatean strain, sotia este cetatean roman si adoptia unui copil institutionalizat ar dura oricum foarte mult timp si ei nu pot sta in Romania o perioada asa de lunga. Astfel ca ne-am gandit ca decat sa ajunga intr-un centru de plasament sau mai rau la vreo ghena aruncat, copilul ce se va naste in curand sa fie recunoscut domnul care este cetatean francez, dupa care mama naturala sa-si dea consimtamantul pentru ca sotia "tatalui" sa-l adopte ! Insa am vrea sa stim daca legislatia actuala din Romania cere sau nu intr-un astfel de caz efectuarea testului ADN de catre "tata" !Multumesc!