Partea care imi e neclara este forumularea folosita in decizie.
Pct.3 zice ca cele 2 salarii se primesc ca urmare a desfiintarii postului, ceea ce s-a intamplat. Sotia mea a fost incadrata pe un alt post intr-adevar, dar postul anterior a fost desfiintat.
Iar la pct.2 i se ofera optiunea de a alega alt post in cadrul societatii. Si punctul 3 nu precizeaza ca prin optare spre un alt post cele 2 salarii nu vor mai fi acordate.
Nu inteleg de ce nu au formulat de genul " ca urmare a incetarii activitatii", asa as fi fost de acord.
Am nevoie de ajutorul dumneavostra deoarece ma aflu intr-o incurcatura si am impresia ca se profita de cineva pe fondul necunoasterii codului muncii. Am sa incerca sa fiu cat mai succint dar pot oferi si detalii daca este nevoie.
La locul de munca al sotiei mele s-a decis reorganizarea interna prin eliminarea unuia din cele 2 locuri de munca pe care este incadrata ea si o colega. Au fost instiintate si s-a decis de comun acord sa participe la un concurs pentru postul respectiv. Participarea a fost oarecum viciata, dar nu ma intereseaza acest aspect acum. Sotia mea a fost instiintata ca din pacate a pierdut acest concurs, dar deoarece aveau in organigrama alte posturi vacante i s-au propus 4 alternative, una fiind chiar in sucursala unde lucreaza.
Decizia pe scurt suna in felul urmator:
Subscrisa...S.C......prin reprezentantul....in temeiul art.65 si art.66 din Codul muncii dispune urmatoarele:
1) incepand cu data de 31.12.2010 CIM incheiat intre dumneavoastra si ...inregistrat la inspectoratul...va inceta ca urmare a desfiintarii postului...Perioada de preaviz 20 zile...
2)in termen de 3 zile de la data comunicarii prezentei decizii, va puteti manifesta in scris consimtamantul pentru ocuparea unuia din posturile vacante indicate mai jos....
3) Ca urmare a desfiintarii postului...veti beneficia drept compensatie de 2 salarii lunare, in afara drepturilo salariile cuvenite, conform CCM.
Desigur semnata si stampilata.
Sotia mea a scanat aceasta decizie si a scris ca opteaza pentru unul din posturi, a semnat si trimis la departamentul de resurse umane.
Dupa cest episod cei de la resurse umane au decis ca vor face niste clauze aditionale la contractul care il are deja prin care i se schimba perioada din nedeterminata in determinata si functia.
Intrebarea mea este daca facand aceste clauze aditionale sotia mea mai are dreptul la cele 2 salarii compensatorii, deoarece cei de la resurse umane evita un rapuns direct in scris si o motivatie legata de vreun articol din Codul muncii.