tocmai ca eu incerc sa evit sa ajung in instanta!!!ma mira cat de slab pregatiti sunt cei de la asigurari si cei de la leasing!!in ultimele saptamana am auzit o multime de "nu stiu" de la ambele !!!suma asigurata nu include si taxele vamale sigur!inlcude doar costul masinii dupa anumite criterii!insa ma dispera chestia asta..."eu nu stiu..intrebati dincolo"!!!
da..masina e a celor de la Leasing!!si e declarata dauna totala..dar asta nu inseamna ca nu poate fi reparata,sau dez-membrata si vanduta bucata cu bucata!
cei de la leasing nu-mi cer acordul pentru a ao vinde,ci ma intreaba daca nu doresc eu sa o cumpar,avand prima optine ca utilizator in acesti ani!eu nu doresc sa o cumpar de la ei asa epava!!!vreau despagubirile conform politei de asigurare!insa ei imi spun acum ca,daca nu s eincheie contractul de leasing si se instraineaza masina(ei deja au gasit un cumparator ),e posibil ca taxa vamala sa devina din 30% din valoarea reziduala undeva la 100% din valoarea masinii!intr-un fel incearca sa ma convinga sa iau eu masina!
nu inteleg de ce!
e normal ca azi sa-mi spuna ca-mi dau masina si maine sa ma sune si sa-mi spuna ca au gasit ei cumparator si ca nu mi-o mai dau?si apoi sa ma anunte ca sunt pasibil la plata a mii de lei noi ca taxe vamale daca-mi vand ei masina?nu e bataie de joc?sa le fac o plangere si al OPC?
am un autoturism Chevrolet Aveoluat in leasing,declarat de curand dauna totala de catre BCR Asigurari!in mod normal..asigurarile platesc firmei de leasing valoarea asigurata in momentul daunei,firma proprietara isi trage valoarea reziduala,taxa vanala,si ratele pe care le mai aveam de platit,si-mi restituie suma ce mai ramane!acu ma anunta aia de la Leasing(BCR Leasing),ca mi-au gasit client pentru masina,ca o vand ei si-mi dau banii!dar daca masina se instraineaza de catre mine sau de catre ei,statul roman considera ca procesul de leasing nu a fost incheiat si ma pune pe mine sa platesc taxe vamale de 100% din valoeare autoturismului(sau cel putin asa a incercat cel de la BCR Leasing sa-mi explice)!exista posibilitatea asta?in lege spune clar ca taxa vamala e 30% si valoarea reziduala(care la randul ei ei 20% din valoarea masinii)!
imi dadeau un exemplu cu un alt auto al carui proprietar este nevoit sa plateasca 40 ooo RON taxe vamale!e absurd!