avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate democratul

Activitate democratul

NU MAI ESTE NIMENI CU UN CAZ ASEMANATOR?
ce pot sa fac?
Mulțumesc pentru părere, dar eu cred ca am urmat calea legala apelând la BAAR ca urmare a faptului ca mașina fiind înmatriculata în alta țara și neavând poliță de asigurare valabila la data producerii evenimentului.
E o idee foarte buna.
Chiar a trebuit sa apelez la acest lucru.
=D>CRACIUN FERICIT=D>
Deschid acest subiect cu speranța că o sa primesc lămuriri și sfaturi dar și că poate va fi de ajutor celor aflați într-o situație similara.
În data de 24.09.2010 am fost victima unui accident de circulație în care au fost implicate mai multe autovehicule, mașina mea fiind serios avariata în urma impactului frontal cu un autoturism Hyunday care circula din sens opus. În urma impactului și după câteva zeci de secunde necesare pentru a-mi reveni din șoc am aflat ca acesta a fost lovit din spate de un alt autoturism W Polo,cu numar de inmatriculare din Franța, care l-a proiectat pe direcția mea de mers. A venit politia, salvarea, tot bâlciul.
Politia a stabilit ca vinovat de producerea accidentului pe șoferul autoturismului W Polo care nu a păstrat distanta suficienta fata de autovehiculul din fata, respectiv Hyunday, pe care l-a proiectat pe sensul meu de mers.
Solicitând copie după polița de asigurare RCA a celui vinovat de producerea accidentului am primit răspuns de la agentul de poliție ca aceasta nu este valabila și nu am primit nimic, urmând ca pentru recuperarea pagubei sa îl dau în judecată.
Am aflat în scurt timp de BAAR si am trimis pe data de 28.09 2010 toate documentele solicitate și am deschis dosar de daună.
Mașina mea se află din ziua accidentului la service, nu aveam decit 7000 de km la bord iar reparațiile se ridica la 4000 euro.
Ulterior am aflat ca cealaltă mașină implicata în accident (Hyunday) a fost reparată pe asigurarea celui vinovat de producerea accidentului.
Asigurarea este întocmită la OMNIASIG la data de 31.12.2009 si are valabilitate până la 30.12 2010. Se poate intocmi o poliță de asigurare RCA in România la o mașină înmatriculată în Franța pentru o durata de un an?
Eu mai pot sa merg la OMNIASIG dupa 3 luni de asteptare a unui raspuns de la BAAR?
Ce pot sa fac in continuare ?
Dacă suma care se acorda nu îmi acoperă paguba?

Răspuns la discuția neacordare de prioritate.
Ce fel de asigurare ai?
Pentru mașinile înmatriculate în alte tari polița RCA din România este valabilă o luna cu prelungire până la 3 luni în vederea înmatriculării