Ok, am inteles. Nu ramane decat sa astept sa merg in judecata si apoi sa se finalizeze toata treaba. Mie personal mi se pare absurd sa stai 5 luni de zile si ulterior sa ti se impuna sa mai stai inca un an fara sa se tina cont de cat astepti pana se judeca fapta savarsita.
O ultima intrebare as mai avea. Avocatul meu spunea ca pe 20 ian 2010 cand va trebui sa ne prezentam la judecatorie se va si finaliza cazul. Spuneati ca dupa un an pot sustine examenul in vederea obtinerii permisului de conducere, asta inseamna ca pe 20 ian 2012 pot sa dau deja examenul??? Si inca ceva, am inteles ca trebuie facuta o reabilitare... Cum si dupa cat timp de la pronuntarea deciziei finale irevocabile se poate face reabilitarea?
Va multumesc tuturor ptr promptitudine si ptr timpul acordat!
Cu stima,
Am inteles ca sunt si situatii in care se poate recupera permisul mai devreme de un an... (in cazul in care esti de meserie sofer, etc)
Dovada fara drept de circulatie mi-a eliberat-o politistul care a fost la locul faptei, nu procurorul. In ceea ce priveste procurorul, exista vreo procedura care sa ajute la retinerea permisului pe mai putin de un an??? daca da, care ar fi aceasta.
P.S. mai exact, ce inseamna "6 luni cu suspendare " ? pot da de permis dupa 6 luni sau abia dupa un an?
Scuze ptr aceste intrebari "stupide" dar nu sunt in tema , si nici nu am gasit pe cineva care sa ma lamureasca...
Va multumesc anticipat!
Din cate am inteles pedeapsa va fi de 6 luni cu suspendare. Am avocat!
NU asta ma preocupa ci permisul...
Ce as putea sa fac sa-l redobandesc cat mai curand?
Va multumesc
Buna ziua,
In luna august a anului in curs am avut un accident de masina, in urma caruia am ramas fara permis de conducere. Tin sa precizez ca eram singur in masina si ca nu am avut nici o coliziune cu nici un participant la trafic ci pur si simplu masina a iesit pe camp, parasind carosabilul. Am fost depistat cu o alcolemie de 0.88 mg/l alcool pur in aerul exipirat , iar cele doua probe biologice luate la interval de o ora una de cealalta au fost :1) 1,80 respectiv 2) 1,70 in descrestere
Lasand la o parte ca am platit analizele cu banii personali, rezultatul a venit abia dupa 3 luni, la sfarsitul lunii noiembrie. Am fost la parchet in luna decembrie, iar in ianuarie urmeaza sa ma prezint la tribunal.
De asemenea precizez ca din luna august , mi-a fost retinut permisul de conducere si mi-a fost eliberata o dovada fara drept de circulatie.
As dori sa stiu, daca perioada aceasta de 5 luni (august 2010- ian 2011) se va calcula la perioada pe care mi se va lua permisul, si avand in vedere cele spuse mai sus , pe ce perioada nu voi putea conduce pe drumurile publice.
E prima abatere, am recunoscut fapta... insa vad ca demersurile sunt foarte grele...
Astept un raspuns de la dvs
Cu stima!