avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate start08

Activitate start08

Răspuns la discuția garantie lucrare publica
CORECT, insa ofertantul care a ofertat o garantie de 80 de ani nu o poate justifica in oferta depusa, respectiv nu sunt incluse costuri care ar putea acoperi eventualele cheltuieli in perioada de garantie. Eu vreau sa-i atribui contractul de executie dar am fost contestati de cel care a oferit o garantie mai mica adica de 10 ani, fara sa dovedeasca nici el cu documente in ce consta garantia.
Nici in Legea 10/1995 nu stipuleaza clar perioada maxima a garantiei in cazul unei constructii noi (sau nu am vazut eu)
Răspuns la discuția garantie lucrare publica
Buna seara,
Ca sa fiu mai explicita, termenul de garantie de 80 ani ofertat de X a fost contestat la CNSC, iar cei de acolo mi-au raspuns ca ofertarea unui termen de garantie de 80 de ani este mult peste perioada de garantie acordata materialelor folosite si chiar mai mare decat durata normala de functionare a cladirilor.
Mentionez ca 'termenul de garantie al lucrarii" reprezinta un factor de evaluare in cadrul procedurii.
Si revin, care este cadrul legislativ care reglementeaza termenul de garantie al unei constructii noi?
Solicit un raspuns in legatura cu garantia unei lucrari publice, respectiv constructia unei gradinite noi. Avand in vedere ca la o licitatie s-au prezentat 2 ofertanti, unul a venit cu o garantie de 10 ani iar celelalt a venit cu garantie a lucrarii de 80 de ani, aceasta perioada fiind reglementata de normativul NP01197.
Intrebarea mea este: pot lua in considerare o perioada de garantie de 80 de ani si ce baza legala regementeaza aceasta perioada? Sa nu uitam de garantia de buna executie solicitata prin contract si modul de restituire a acesteia(peste 80 de ani se elibereaza procentul de 30%, la receptia finala?)