Eu nu am solicitat doua pensii statului roman,iar din cele ce am relatat este exact cum am primit raspunsul si n-am inteles nimic;cererea a fost respinsa fara sa astepte decizia din Italia.Dar nu ma mai mira nimic si nu vreau sa ma mai supar pentru ca am suferit destul si mi-am dorit prea mult sa ma intorc acasa in tara mea,pe care o iubesc si de care multi isi bat joc.;dar speranta moare ultima.
Doamne Ajuta!
Mai clar;eu eram deja pensionata cand am plecat in Italia,de batranete.
Din sumarul deciziilor:-Cererea dvs.de pensie de batranete a fost examinata de institutiile de mai jos;si scrie-Romania-cu numarul dosarului care il aveam atunci cand ma pensionasem si,-Itlalia,nici un numar,nimic.
Apoi:-cererea dvs.a fost respinsa.La motivul respingerii nu scrie nimic la nicio tara
Apoi;-vi s-a acordat o pensie-cuantum 611lei-platibila de la data;08.06.2010.
-Daca nu sunteti de acord cu decizia,sau deciziile luate,acestea pot fi atacate.si imi da toate indicatiile cum si unde sa fac contestatie.
Cai si termene de atac:-Romania;-la instanta competenta
,termen 45 zile de la comunicare.
: Italia-NU S-A PRIMIT INCA DECIZIA
Pe pagina 3 scrie instructiuni pentru completarea formularului(insiruind tote tarile)?
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce trebuie sa fac in situatia data;sunt pensionata de drept cu un stagiu lucrat 26,7aniam lucrat si in Italia 2,5ani.In iunie 2010,cand m-am intors acasa, am dus la casa de pensii judeteana actele necesare pentru obtinerea unei pensii comunitare.In 06.10.2010 am primit din Italia modelul E205.In 22.12.2010 am primit sumarul deciziilor;ca cererea mea a fost respinsa,cu termen de contestare in 45 de zile.Apoi scrie ca mi s-a aprobat o pensie de 611lei platibila din 06.2010 (desi eu sunt pensionata inainte de aceasta data).Apoi scrie ca,din Italia nu s-a primit inca decizia.Ce trebuie sa fac?Va multumesc mult.