avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate Elena304811

Activitate Elena304811

Răspuns la discuția pensie comunitara
Eu nu am solicitat doua pensii statului roman,iar din cele ce am relatat este exact cum am primit raspunsul si n-am inteles nimic;cererea a fost respinsa fara sa astepte decizia din Italia.Dar nu ma mai mira nimic si nu vreau sa ma mai supar pentru ca am suferit destul si mi-am dorit prea mult sa ma intorc acasa in tara mea,pe care o iubesc si de care multi isi bat joc.;dar speranta moare ultima.
Doamne Ajuta!
Răspuns la discuția pensie comunitara
Mai clar;eu eram deja pensionata cand am plecat in Italia,de batranete.
Din sumarul deciziilor:-Cererea dvs.de pensie de batranete a fost examinata de institutiile de mai jos;si scrie-Romania-cu numarul dosarului care il aveam atunci cand ma pensionasem si,-Itlalia,nici un numar,nimic.
Apoi:-cererea dvs.a fost respinsa.La motivul respingerii nu scrie nimic la nicio tara
Apoi;-vi s-a acordat o pensie-cuantum 611lei-platibila de la data;08.06.2010.
-Daca nu sunteti de acord cu decizia,sau deciziile luate,acestea pot fi atacate.si imi da toate indicatiile cum si unde sa fac contestatie.
Cai si termene de atac:-Romania;-la instanta competenta
,termen 45 zile de la comunicare.
: Italia-NU S-A PRIMIT INCA DECIZIA
Pe pagina 3 scrie instructiuni pentru completarea formularului(insiruind tote tarile)?

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce trebuie sa fac in situatia data;sunt pensionata de drept cu un stagiu lucrat 26,7aniam lucrat si in Italia 2,5ani.In iunie 2010,cand m-am intors acasa, am dus la casa de pensii judeteana actele necesare pentru obtinerea unei pensii comunitare.In 06.10.2010 am primit din Italia modelul E205.In 22.12.2010 am primit sumarul deciziilor;ca cererea mea a fost respinsa,cu termen de contestare in 45 de zile.Apoi scrie ca mi s-a aprobat o pensie de 611lei platibila din 06.2010 (desi eu sunt pensionata inainte de aceasta data).Apoi scrie ca,din Italia nu s-a primit inca decizia.Ce trebuie sa fac?Va multumesc mult.