Buna ziua
Va scriu cu o nelamurire privin rezilierea unui abonament la o firma de telefonie mobila.
O descriere succinta a situatiei ar fi urmaqtoarea :
Prelungirea curenta a abonamentului s-ar fi incheiat undeva in ianuarie 2011 , in septembrie 2010 am cerut operatorului sa trec la un plan tarifar mai mare intrucat cel ce il aveam era vechi , depasit si cu facilitati mai mici .Problema e ca mi-au bagat pe gat si o prelungire cu 12 luni a abonamentului pe care ei insista sa le platesc despagubiri in caz ca decid sa reziliez , despagubiri care inseamna abonamentul lunar inmultit cu lunile ramase .
Stiu ca a fost emisa legea 161 / 2010 in care in cazul in care nu beneficiez de vre-o oferta la vre-un telefon sau ceva de genu pot sa reziliez abonamentul , numai ca cei de la telefonie mi-au bagat motivul ca in acea lege e stipulat ca doar daca e trecut in contract o suma fixa pot sa beneficiez de facilitatile legii , altfel ne fiind stipulata vre-o suma fixa de plata ci doar acel paragraf privind plata in avans a abonamentului ma obliga practic sa stau in retea sau sa le dau bani care practic nu le sunt cuveniti
Stiti cumva daca am vre-o scapare din situatia asta fara sa fiu nevoit sa le platesc abonamentul in avans pe un an ?