Buna seara,
Unchiul meu, fratele mamei mele a decedat recent. Nu avea copiii si era divortat de cca 30 ani;era nascut in 1934. Bunicii mei sunt decedati si ei; mama este in varsta de 81 ani; eu m-am ocupat de incinerarea unchiului meu. Unchiul meu era proprietarul unei garsoniere. Actele garsonierei le am si actul de nastere si de deces ale unchiului meu
Doresc sa deschid succesiunea insa nu pot prezenta la notar "actele de stare civila pentru mostenitori", respectiv:
- mama mea era sora doar dupa mama cu unchiul meu ;tatal ei(bunicul meu) a decedat si bunica s-a recasatorit, iar unchiul meu s-a nascut in urma celei de-a doua casatorii a bunicii.
-numele de fata al mamei mele nu coincide cu numele unchiului meu, neavand acelasi tata;
- nu pot demonstra ca ei sunt frati, neavand acte de stare civila (nastere, casatorie, deces) pentru bunica si cei doi soti ai ei ;
-pe certificatul de nastere al mamei mele(AN 1929) apare varsta parintilor, dar pe cel al unchiului(AN 1934) nu apare ; deci nu pot demonstra ca bunica este mama lor si ca al doilea bunic ar fi avut peste 100 de ani in anul 2010 .
- notarul mi-a spus ca trebuie sa am si actul de divort al unchiului meu.....act pe care nu il am; garsoniera a fost contractata si cumparata de el, dupa divort.
Cum credeti ca trebuie sa procedez pentru a obtine actele necesar? Trebuie sa angajez un avocat?
Sper ca am fost destul de explicita si ca voi primi un raspuns care sa ma scoata din impas.
Multumesc si "SARBATORI FERICITE" tuturor.