Era 4 dimineata in momentul in care am fost "abordat" de politisti....nu am martor care sa dea declaratie in sensul acesta.
Martorii cu care eu m-am prezentat sunt cei cu care mi-am petrecut seara respectiva, care m-au vazut venind pe jos, plecand pe jos spre domiciliu.
Martorul politistilor nu a declarat ca "l-am vazut conducand autoturismul pe drumurile publice", ci "mi s-a parut ca facea manevre de parcare".... Mai mult decat atat nu a stiut sa indice nici numarul de inmatriculare al autoturismului...
Marea mea problema este durata nepermis de mare care s-a scurs din 11 septembrie si pana in prezent fara sa fi primit o rezolutie asupra unui dosar (din punctul meu de vedere) de doi lei. Este inadmisibil ca in Romania anului 2010 sa fi privat de un drept castigat in mod legal!
Am un avocat, insa am dorit sa cunosc si alte pareri pentru cazul prezentat.
Sunt invinuit intr-un dosar penal, pe motiv ca unor domni politisti li s-a parut ca am condus autoturismul pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice, fiind ridicat de acestia din masina parcata (motor oprit) in fata blocului si dus fortat la sectia de politie unde am fost testat cu aparatul etilotest si ulterior la spital pentru recoltare probe biologice.
Urmarirea penala a inceput in 29 septembrie, in 19 octombrie mi-au fost audiati cei doi martori care au declarat ca nu am condus in ziua respectiva masina pe drumurile publice, in 22 octombrie martorul politistilor (un angajat al unei firme de paza care a declarat ca facea parte din dispozitivul de mentinere a ordinii si linistii publice impreuna cu cei doi politisti si caruia i s-a parut ca fac manevre de parcare, asa cum reiese din declaratia lui).
De-atunci si pana astazi n-am primit nici o "veste" despre desfasurarea anchetei. Intrebarile mele ar fi:
1. Cat poate dura aceasta cercetare penala, in conditiile in care nu mai exista alte probe de administrat?
2. Politistii de ordine publica au dreptul de a administra probe in vederea inceperii urmaririi penale (testarea cu alcooltestul, prelevare probe biologice la spital)?
3. Angajatul firmei de paza poate fi considerat martor atata timp cat el facea parte din dispozitiv?
4. Pot actiona Politia in instanta pentru privarea unui drept legal dobandit - acela de a conduce sau exista o alta institutie careia sa ma adresez astfel incat sa obtin, intr-un timp cat mai scurt, o rezolutie asupra acestui dosar?