avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate deavolici

Activitate deavolici

Buna Seara tuturor,

Precum subiectul acestui topic, permisul mi-a fost suspendat pentru o perioada de 30 de zile incepand cu 31 octombrie anul curent.
Avand in vedere faptul ca pe 30 Noiembrie ar trebui sa-mi iau permisul inapoi, dar in acelasi timp pe 30 Nov, 1-2 Decembrie nu se lucreaza, care sunt normele legale pentru eliberarea de dovada cu drept de circulatie in perioada 30 Nov - 3 Dec. ?

edit: mentionez faptul ca fapta a fost recunoscuta si reala (neacordare de prioritate la trecerea pietonilor pe acelasi sens de mers), chiar daca ei se aflau pe banda a doua, iar eu am coborat de pe bordura inainte de trecerea de pietoni, fara viteza, fara alte incalcari ale regulamentului.
Buna Ziua,

Datele problemei sunt urmatoarele:
- s-a prestat munca suplimentara in luna august (8 ore)
- s-a cerut o zi libera din concediul de odihna in luna septembrie (s-a acordat)

Conform codului muncii, orele suplimentare ce nu sunt recuperate ca si ore libere platite in urmatoarele 60 de zile de la efectuarea muncii suplimentare, vor fi remunerate conform contractului de munca.

Intrebarea mea este: se pot remunera aceste ore suplimentare chiar daca s-a acordat concediu de odihna in decursul celor 60 de zile?

Multumesc.
Buna Ziua tuturor,

Revin cu informatii de-abia acum, dupa 10 luni, deoarece dosarul meu a fost plimbat intre parchet si politie de n ori pana la data curenta.Astazi am fost citat la Parchet pentru a mi se prezenta tot dosarul si a-mi face cunoscut faptul ca se va dispune inceperea actiunii penale.

Intre timp, am efectuat o expertiza a dinamicii accidentului cu urmatoarele obiective, respectiv raspunsuri:
1.Care a fost mecanismul si dinamica producerii accidentului.
2.Care a fost viteza de deplasare a autoturismului in momentul premergator impactului, in momentul producerii accidentului si viteza la care accidentul putea fi evitat.
3.Posibilitati de evitare a accidentului din partea condducatorului auto si din partea pietonului.
4.Stabilirea daca victima se ala in traversare sau se deplasa pe partea carosabila, sau daca se afla pe acostament.

Raspunsuri:
1.Dinamica este prezentata in raport, pe scurt,victima a fost acrosata cu partea frontala dreapta a masinii, respectiv bara frontala, far dreapta, aripa dreapta, oglinda dreapta.Confirma faptul ca victima se deplasa pe partea dreapta a drumului, la limita partii carosabile.Conducatorul sesizeaza tarziu prezenta pietonului in deplasare, incearca evitarea spre stanga, victima este lovita cu coltul dreapta fata, rotita catre dreapta, situatie in care vine in contact cu aripa dreapta a masinii si ajunge in zona oglinzii laterale dreapta.
2.Viteza cu care s-a deplasat autoturismul a fost de 84 km/h (in afara localitatii)
Viteza la care s-a produs accidentul a fost de aproximativ 80 km/h
Viteza la care se putea evita accidentul era de maxim 57 km/h.
3.Victima putea evita accidentul daca se deplasa pe acostament sau in cazul deplasarii pe carosabil, era echipata cu surse luminoase, conducatorul auto putea evita accidentul in cazul in care viteza cu care se deplasa era sub 57km/h
4.Concluzia este ca victima se afla in mers pe carosabil la limita partii din dreapta a acesteia.


Acestea fiind expuse, ma asteptam, bineinteles la un NUP.Cateva sfaturi de a merge mai departe, va rog.
revin cu informatii, avand in vedere ca de-abia acum a inceput finalizarea expertizei dinamicii accidentului.

initial, expertiza a fost dispusa prin ordonanta procurorului de caz, cu un anumit onorariu cu care am fost de acord, am solicitat, la sfatul unui foarte bun prieten, si un expert consilier (prietenul meu m-a ajutat cu plata acestuia, pentru ca sincer incepeam sa cred ca nu mai am de unde).
aceasta expertiza s-a dispus a fi platita jumatate de catre mine, jumatate de catre partea cealalta.
intre timp, expertul ales de procuror a decedat, fiind grav bolnav.

s-a emis o noua ordonanta in acest sens, fara a fi si eu consultat referitor la obiectivele expertizei, daca sunt de acord cu expertul samd, in care ordonanta se specifica faptul ca eu ar trebui sa achit intreaga expertiza, si, in acelasi timp, s-a modificat onorariul, acesta fiind mai mare decat ce am achitat deja.

expertul meu consilier ma sfatuieste sa achit onorariul intreg, daca nu este o problema pentru mine, daca este o problema, atunci sa vorbesc cu politistul de caz si eventual cu procurorul care a dat ordonanta respectiva.

avand in vedere cele de mai sus, ma simt putin nedreptatit, si nevinovat, si cu banii luati, si cu bani mai multi ceruti.

o sa revin cu si mai multe informatii in decursul zilei de maine, luni, 31-10-2011.

edit1: am uitat sa specific faptul ca intre timp persoana accidentata a decedat, din cauza ranilor provocate de accident si a starii de sanatate precare.
revin cu noi informatii referitoare la cazul meu, astfel:

am discutat cu agentul care se ocupa de documentele preliminare cazului, el trebuia sa obtina deja numarul unic al cazului, precum si ordonanta procurorului pentru expertiza dinamicii accidentului, lucruri pe care le-am cerut si nu le-am obtinut, poate maine, conform raspunsului agentului.

de asemenea, din cate mi-a spus domnul agent, el "se lupta" pentru a obtine hotararea parchetului de dispunere a expertizei (desi nu vad rostul, inteleg ca il depasteste ca si competenta, plus ca-i e frica probabil de persoanele din comuna respectiva)

o sa revin cu detalii probabil vineri, 21-ianuarie

cu stima,
A.
Răspuns la discuția Factura imensa la apa!
Buna seara,

ce ati putea face in primul rand este sa cititi cu mare atentie contractul cu societatea furnizoare, probabil iti veti gasi la administratorul imobilului.
Din pacate, daca in contract este stipulat ca ca pot face ei estimarea, fara incadrarea in anumite limite, nu puteti face nimic.Daca, in schimb, aveti o conventie de consum mediu, atunci nu aveau dreptul de a estima in afara limitelor respective.Daca aveti aceasta conventie, comunicati-le telefonic si o solutie se va gasi, cu siguranta.

In orice situatie, cel mai bine ar fi sa cereti o recitire a contoarelor de apa, pe un formular, care sa cuprinda neaparat numele si semnatura reprezentantului societatii, eventual si stampila societatii, nu platiti factura acum, mergeti la ei si le comunicati recitirea si o medie lunara de consum, pentru a evita urmatoare probleme.
Am decis sa nu platesc expertiza, din lipsa banilor necesari, consider ca faptul ca pe masina mea urmele lovirii sunt undeva putin mai la stanga (aproximativ 10 cm, vedere din fata masinii) de numarul masinii, acostamentul avea undeva la 30 de cm si urmele de la fata locului arata ca masina mea a ramas pe partea carosabila, orice expert, mituit sau nu, nu poate demonstra neadevarul (lucru cu care am fost amenintat telefonic).

Cu alte cuvinte, masina mea, ca sa loveasca victima cu partea cu care a lovit-o, trebuia sa fie in sant si sa derapeze din acesta pentru a reintra pe partea carosabila, lasand urme pe acostament si sant.Am fost amenintat de rudele victimei ca vor plati un expert pentru a determina faptul ca persoana era pe acostament.Din pacate pentru necazul si problema grava a lor, nu cred ca un expert isi risca certificarile pentru o suma de bani, exista si contraexpertiza, nu?

O sa-i las pe ei sa faca expertiza, daca asta vor, stiindu-ma fara vina, consider ca nu are rost sa ma impovarez cu inca o datorie pe care in momentul acesta nu cred ca o pot obtine.

O sa revin cu detalii dupa ce voi merge sa discut cu agentul constatator, probabil in weekend.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, va voi tine la curent cu situatia ce va urma in ancheta, insa inca as dori sa stiu daca exista posibilitatea ca alt organ de cercetare sa efectueze investigatiile (din alta localitate, poate fi oricare), pentru ca il inteleg si pe agent (oarecum, doar reprezinta legea), e foarte multa presiune pusa asupra lui.
Din fericire am inregistrarile convorbirilor telefonice intre mine si ruda victimei care m-a amenintat si intre mine si agentul de politie, care, la o simpla ascultare imi dau dreptate.Stiu ca nu sunt legale, pentru ca au fost facute fara acordul lor, insa, in caz de necesitate maxima, se poate apela compania de telefonie mobila pentru predarea inregistrarilor direct din sistemul lor de inregistrare a convorbirilor.

Sau cel putin asa cred si sper.

Inca o intrebare, avea agentul respectiv dreptul de a comunica numarul meu personal de mobil familiei persoanei accidentate, pe care i l-am dat separat de declaratie (in aceasta nu este mentionat numarul), lui, pe un cartonas?
(Lasand la o parte faptul ca inaintea declaratiei persoanei accidentate, rudele acesteia au citit declaratia mea si a martorului, lucru confirmat prin afirmatii, nu direct, insa se poate obtine si inregistrare.)

edit2: intre timp m-am interesat la spital, persoana accidentata a iesit din coma si este constienta.
Buna Seara,

revin cu o intrebare dupa cele discutate mai sus, avand in vedere schimbarile de situatie ce apar in ancheta.

Din cate am putut constata politistul care se ocupa de caz tinde sa tina mult mai mult cu victima si familia acesteia, avand in vedere ca locuiesc in aceeasi comuna si se intalnesc zilnic pe strada.

In ce conditii pot cere ca ancheta sa fie facuta de alt agent din alta localitate?