avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate mitika255

Activitate mitika255

Răspuns la discuția Calcul impozit casa la primarie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar pentru constructie , terenul este impozitat separat . Deci tu stat imi creezi artificil o valoarea pentru a stoarce bani de la mine ( si cred ca la toti proprietarii din Romania este aceeasi situarie ),plus ca mi-ai luat bani tu ca stat si atunci cand am cumparat materiale( am platit pentru fiecare tva 19 %) , plus taxe pt autorizatie ,cadastre, isc,pt culte si mai stiu eu ce au mai inventat......
Multumesc , voi ataca decizia .Localitatea este Barlad.........
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu intentionez sa vand .problema este ca orice taxa se va raporta la valoarea ""inventata "" de ei . Pana sa ajung la finalizarea actelor mi-au cerut si decont cheltuieli si cu toate acestea tot au urcat valoarea. Perfect 30% desi nici asa nu este corect , ies 78000 nicidecum 130000. Voi cauta un evaluator , daca asa ziceti . Credeti ca vor lua in considerare raportul de evaluare ?m-am uitat de curiozitate si pe un certificat fiscal de-al parintilor care au o garsoniera din anii 1980 ( pretul de vanzare in zona respectiva nu trece de 15000 euro ) unde valoarea de la impozit este la 31000 euro.....
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta mi-au spus si mie dar de ce ? este legal ? asa poate sa puna si 1 milion de euro.
Este legal ca la taxe si impozite o casa nou construita ( in 2025 ) cu valoarea reala aproximativ 60000 euro ( terenul pe care sa construit este de la parinti 400 mp ) SA FIE TRECUTA CU VALOARE 130.000 euro doar pentru simplu fapt ca vor sa incaseze mai mult impozit de la mine ?am depus si acte care sa ateste valoarea , oricum casa nu are cum sa valoreze valoarea stabilita de ei . Pe acelasi principiu pot si eu sa spun ca valoarea nu a 60000 euro ci 10000 euro . Cui ar trebui sa ma adresez ? consider asta un abuz .
Răspuns la discuția Amortizare tva autoturism
13900 CU TVA deductibil
doresc sa achizitionez un autoturism de la un dealer din romania cu tva deductibil pe intreprindere individuala platitoare de tva. Cum se deduce tva-ul de pe factura de achizitie ? se amortizeaza in timp sau se deduce integral in luna achizitiei de catre intreprinderea individuala ?pretul masinii este de 13900 cu tva deductibil , masina fabricata in 2019 cu 155000km la bord.obiectul de activitate al intreprinderii individuale este de comert.
Certificat urbanism ,construire gard ,imprejmuire
Buna seara. Sunt proprietarul unui teren format din 2 cadastre invecinate.Am solicitat unui arhitect sa imi execute proiectul pentru o imprejmuire doar ca acesta a realizat imprejmuirea unuia dintre cadastre nu le-a cuprins pe ambele,practic acum fara sa vreau celalalt cadastru este si el ingradit pe o protiune.In certificatul de urbanism este prevazut ca imprejmuirea se va realiza conform schitei cadastrale ( nu schitelor cadastrale)si se va realiza pe toate laturile acesteia.Unul dintre cadastre are doua laturi la strada( cel pentru care a si facut proiectul si cel pe care ma interesa sa existe un gard)) iar celalalt se afla in interior neavand acces la strada.A gresit arhitectul?Normal era sa imprejmuiasca ambele cadastre?
Nota intrare receptie (NIR)
Buna ziua.Vreau sa va intreb daca o societate primeste de la un furnizor marfa pe aviz(avizele sunt cam 10 ,20 pe zi )transfer marfa ,iar la sfarsit de saptamana primeste factura ,este obligata sa faca NIR la fiecare Aviz?eu faceam NIR doar la facura de la finalul saptamanii.(produsul venit pe aviz il creeam in program cu pret de vanzare ,sa pot vinde, iar nirul dupa factura iesea cu toate produsele de pe avize si cu pretul de vanzare,adoas creeate anterior)Nu am angajati , eu sunt cel care se ocupa de receptia marfii deci exclus diferente la receptie.Avizele trebuie pastrate?
Buna ziua ,ma confrunt cu o situatie dificila.In apropierea casei mai exact la o distanta de 3,2 metri este construit un peco,Gardul se invecineaza cu mine pe o lungime de 20 metri.Gardul celor de la peco este din plasa ,mai nou au amenajat si o terasa bar,au pubele de gunoi depozitate ,galagie foarte multa cand se aduna pe tersa nu mai zic de mirosul de carburant.Vreau sa intreb daca sunt la distanta legala de casa?sunt constient ca nu vor muta peco dar macar sa ii oblig pe cale legala sa monteze un gard fonoabsorbat si fara plasa pentru a nu sta toata lumea sa se uite in curtea mea,multumesc.