avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Activitate razvvan

Activitate razvvan

Unde anume as putea gasi un avocat practician in insolventa?
Buna ziua.
In urma decesului tatalui meu am ramas oarecum pricopsit cu firma lui. El era unic asociat si administrator. Eu ca urmas am primit pe un act de succesiune partile de asociat.

Firma in realitate are doar o masina care probabil nu valoreaza mai mult de 3000-4000 euro. Pe de alta parte are ceva datorii la buget,tva dar datorii care s-ar putea acoperi daca ar fi neaparat nevoie.

Ce ma ingrijoreaza este faptul ca nu exista un inventar in firma aia din 1994 de cand a fost infiintata. Mai pe scurt habar nu am ce e in ea si nici nu cred c-au fost vreodata scoase dividende deci banuiesc ca legal figureaza cu niste bani in casa. Contabila din cate am vazut nu stie mare lucru nici ea pt ca a preluat firma acum vreun an si cam cu ochii inchisi.

Acestea fiind spuse am o retinere in macar a ma declara asociat, cu atat mai mult adiministrator in conditiile in care firma prezinta mai multe posibile surse de bataie de cap.

Sincer sa fiu nu stiu daca ar trebui sa discut asta cu un avocat bun pe comercial sau cu vreun contabil maestru.

Ce ar fi indicat sa fac si ce se va intampla daca nu fac nimic?