avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate Petre Oprescu

Activitate Petre Oprescu

Buna ziua,
In data de 2.12.2010 am alunecat din cauza poleiului si mi-am rupt piciorul stang.Mentionez ca eram pe drumul de acasa la serviciu ,chiar in fata institutiei la care lucrez, la ora de incepere a programului si conform legii ar fi trebuit sa fiu incadrat la accident de munca.
Dar am fost dus la urgenta de catre colegi la SP.Elias am primit primele ingrijiri si ghipsarea piciorului si a ramas sa ma prezint in maxim 5 zile pentru operatie si fixarea unei placi deoarece ruptura era cu tasare.
Am fost indrumat la medicul de familie sa-mi acorde concediul medical si am fost anuntat ca in saptamana urmatoare sa treaca sotia sa ridice concediul medical deoarece eu urmam sa ma internez pentru operatie.
In data de 06.12.2010 m-am internat la Sp. Floreasca am fost operat si extenat in data de 10.12.2010(5zile).Am primit certificat medical cu specificatia continuare. dar cand sotia s-a prezentat la medicul de familie cu mare greutate i s-a eliberat certificat doar pe ziua de .5.12.2010 pe motiv ca nu mai are zile disponibile cu toate ca accidentatrea a fost anutata din data de 02.12.2010.
Stand acasa mai mult am citit legea in care se specifica ca accidentarea la deplasarea de acasa la locul de munca se incadreaza la accident de munca care beneficiaza de alta incadrare procentuala si de recuperarea unor cheltuieli pentru eventuale dispozitive (4000 ron factura placii de fixare) .
Deoarece in prima faza am fost preocupat de problemele de sanatate va rog sa ma sfatuiti daca are rost sa incerc schimbarea incadrarii, daca nu este tarziu si care ar fi demersurile necesare in conditiile in care atat medicul de familie cat si medicul care m-a operat au completat in CM cod 01.
Specific ca la locul de munca pana acum nu am facut niciun demers in acest sens, deoarece nu cunosteam prevederile legii si nu stiam ca trebuia sa fiu incadrat in cod.02.
Cu stima,
Petre Oprescu