Presedintele asociatiei de propietari (asociatie de peste 200 de proprietari, pe mai multe scari) este o persoana de rea credinta si are ceva personal cu mine si nu numai. De aici si problema:
Gasoniera in care locuiesc are un balcon de aprox 10m, care nu este inclus in actul de proprietate. Blocul este construit din 1965 (aprox) . Gasoniera are cadastru, intabulare etc, cu usa catre aceasta terasa. Nu are nimeni acces la balcon nici din stanga nici din dreapta, decat daca sare de pe acoperisul blocului. Presedintele asociatiei imi pretinde acum (dupa 46 ani in care nu s-a pus vreodata problema aceasta) o chirie pt acest spatiu comun, amenintand ca imi blocheaza accesul pe balcon altfel (imi zideste usa? ) si o sa pot sa intru pe balcon sarind de acoperis, la fel cum teoretic ar avea acces toti ceilalti proprietari. Mi-a facut o adresa, si are 2 hotarari in 2 sedinte ale comitetului (5 oameni pe care nu-i cunosc, insa dansa ii stie foarte bine).
Intr-o lume normala, nu s-ar pune problema de asa ceva. Nu sunt singurul in aceasta situatie, existand si alte garsoniere cu acces pe aceste "spatii comune".
Fiind o asociatie pe n scari, peste 200 de proprietari, este aproape imposibil sa iei acordul proprietarilor (majoritatea au apartamente inchiriate, nu locuiesc la adresa, unele stau nelocuite). Existand un conflict cu presedintele asociatiei - aproape exclus vreo intelegere din partea acestuia. Toate deciziile se iau intre aprox 20-30 de proprietari , inclusicv la adunarile generale, restul nefiind prezenti si neinteresandu-i ce se intampla (eventual semneaza o imputernicire ca sa scape de gura unor vecini)
1.Este o situatie foarte neplacuta si dori sa stiu in ce masura, daca exista acest spatiu comun , la care, prin natura constructiei, eu sunt singurul proprietar care are acces, pot sa-l folosesc. Tin sa precizez ca baconul este renovat, eu i-am facut izolatia, a fost o problema cu vecinul de jos in urma cu cativa ani cand au existat niste infiltratii de pe terasa - eu i-am platit reparatia.
2. In cazul in care trebuie acord obligatoriu - este suficient acordul majoritatii propritarilor de pe scara mea?
3.Fiind garsoniere pe vremuri repartizate de catre primarie, de unde reiese ca este spatiu comun si este vreo posibilitate ca primaria sa ma ajute cu ceva?