avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate diana_nutiu

Activitate diana_nutiu

Multumesc pt raspuns
Buna ziua,

multumesc pt raspuns, deci 390 se va depune tot trimestrial
Am crezut ca declaratia 390 se va depune si ea lunar, de fapt aceasta ar fi trebuit depusa lunar daca si 300 este lunar, altfel nu inteleg cum vor verifica in VIES, caci in strainatate se declara lunar.
In orice caz au complicat lucrurile si nu vad cum ii va ajuta o declaratie lunara si alta trimestriala.
O zi buna

Buna ziua,

am trecut la perioada de declarare lunara a TVA incepand cu 01 iulie datorita faptului ca am avut achizitii intracomunitare. Am depus astazi declaratia 300 pt luna iulie, intrebarea mea este cum depun declaratia 390 caci nu ai posibilitatea de a selectiona decat trimestre? Ramane sa o depunem tot la trimestru? sau se depune lunar ?

Multumesc pt ajutor
Buna ziua,

am trecut la perioada de declarare lunara a TVA incepand cu 01 iulie datorita faptului ca am avut achizitii intracomunitare. Am depus astazi declaratia 300 pt luna iulie, intrebarea mea este cum depun declaratia 390 caci nu ai posibilitatea de a selectiona decat trimestre? Ramane sa o depunem tot la trimestru?
Multumesc pt ajutor
Multumesc frumos pt raspuns, dar nu o tratam ca o prestare de servicii intracomunitare? Si in cazul in care facturez cu TVA pentru clientul strain acesta va fi deductibila?
O societate (romana) intentioneaza sa inchirieze un mijloc de transport persoane (4 locuri) la o societate din Comunitatea Europeana. Vehiculul va fi pus la dispozitie (pe cheltuiala societatii romane) la sediul beneficiarului (din Comunitatea Europeana) care il va utiliza pentru desfasurarea activitatii sale. La sfarsitul perioadei de inchiriere societatea romana receptioneaza vehiculul tot la sediul beneficiarului (din Comunitatea Europeana) si se ocupa de readucerea lui in tara (Romania).
Intrebarea noastra este : facturarea serviciilor de inchiriere se va face cu TVA sau fara TVA? Ambii parteneri sunt platitori de TVA. Multumesc anticipat