avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate nicoanamic

Activitate nicoanamic

Discuție Somaj sau bac
Daca dosarul elevului care nu a luat bac-ul este depus la somaj pentru primirea ajutorului, se mai poate inscrie la alte sesiuni de bacalaureat?
Răspuns la discuția impozit apartament
Multumesc.
Documentele respective sunt doar unul. Presupus a fi preluat de catre mine in 2008, respectiv semnarea pentru o recomandata. Ma intriga extrem de mult faptul ca pentru cei 9 ani comunicati a fi luati in calcul la impozitul pe locuinta primaria face uz de doua comunicari in scris, respectiv pe anii 2008 si 2010.
Locuiesc intr-un apartament achitat integral in 1991, de la stat, pe care eu il posed in urma unui act de donatie. Ca tineri casatoriti beneficiam de scutire de impozit pe locuinta. In 2012, luna februarie, am primit pentru prima oara instiintare de la primaria locala cu impozitul si taxele locale datorate pe anul 2012, in suma totala de 327 ron. M-am prezentat la ghiseul primariei, pentru a achita aceasta suma. Acolo mi s-a comunicat ca sunt in evidentele lor cu o datorie de 4137 ron! Aceastea reprezinta impozite+taxe+majorari aferente calculate incepand cu anul 2003. Subliniez ca adresa primita anul acesta a fost prima si unica pe care o am de la primaria locala, prin care sa mi se comunice in scris ce datorii am de achitat! Apartamentul nu este intabulat, intrucat nu am avut niciodata nevoie de acest lucru. Functionarul primariei sustine ca la dosar exista dovada ca mi s-a comunicat in scris datoria pe care o am la serviciul taxe si impozite locale in 2008 (scrisoare preluata sub semnatura - lucru pe care eu nu il admit ca fiind real) si una din 2010, care nu a fost predata. Sunt exclusiv bun de plata? Sau pot ataca lipsa de procedura a primariei?
Nu ca as vrea sa contrazic cu tot dinadinsul, dar economie se face, pentru ca 10 zile inseamna practic jumatate de indemnizatie. Daca aceasta jumatate de indemnizatie intra in plata dupa 12 luni, cind foarte probabil si de dorit nu va mai fi nevoie de acest mijloc de asigurare sociala, iata deja o aminare si o devalorizare a datoriei statului, dintr-un foc. Ideea de baza e ca 25 de ani de munca neintrerupta, cu achitarea sustinuta a darilor catre stat, e penibil tratata in aceste zile.
Va multumesc! Se pare ca legea nu este pe deplin cunoscuta de cei ce lucreaza zilnic in baza ei.
Am intrat in somaj dupa 25 de ani de munca neintrerupta. Decizia de incetare a contractului de munca este datata 30 aprilie, cu aplicare de la 1 mai 2011. Actele pentru somaj le-am depus in cursul lunii mai, iar pe data 28 am primit carnetul pentru vizare pe perioada somajului. Astazi, 15 iunie 2011, cu ocazia vizarii pentru luna iunie 2011, am aflat de la functionar ca perioada de acordare a ajutorului de somaj, pentru 12 luni, este de la 11 mai 2011 la 11 iunie 2012, desi eu am intrat in somaj, conform tuturor documentelor solicitate si depuse, cu data de 01 mai a.c. ! De ce s-a calculat cu o decalare de 10 zile dreptul de somaj?
Nu am fost nici angajat, nici somer in aceste 10 zile lipsa. Este doar o eroare umana, care poate fi remediata? Este o practica?