avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate typa

Activitate typa

Răspuns la discuția impartirea mostenirii
am zis ca dupa moartea tatalui fiecare sia luat partea adica1/3 din masa succesorala....atunci de ce se imparte egal daca totusi in act scrie cota parte? deci eu am deja 5/8 iar cele doua surori au 1/3 fiecare din masa succesorala si cu toate astea se imparte egal?
doamna poate nu mam exprimat eu bine,,,,,,,,,,,,deci suntem 3 surori,parinti decedati.Dupa moartea mamei sa facut impartirea doar pe acte si sa facut o succesiune prin care cele 2 surori mi-au cedat partea lor mie.eu avand acum3/4 din masa succesorala.dupa moaartea tatalui fiecare si-a luat partea adica 1/3 de fiecare mostenitor.pamantul din curte fiind al primariei dat in folosinta pe 100 de ani parintilor mei fara a fi proprietate.acum neam gandit sa ne facem acte de proprietate fiecare dintre noi pe acea casa si pamantul care l-am cumparat de la primarie 10.01.2011.cei 3 mostenitori am mers la primarie si am semnat niste acte precum suntem deacord sa cumparam pamantul din curte.casa are 3 camere si un hol,,,,mai este o cladire de 2 camere si un hol care este trecuta ca anexa,iar pamantul din curte este de 770 metri patrati.sper ca mam facut destul de explicita,,,,,vreau sa stiu atat cum se imparte intre cele 3 surori?.ptr ca una dintre surori spune ca ,,,,casa se imparte dupa cota parte adica eu daca am 3/4+1/3,,,,,,iar pamantul in mod egal ptr ca era dat in folosinta de primarie,,,,ulterior l-am cumparat.deci in momentul de fata suntem proprietari si pe pamant,,,,,,,,deci noi cele 3 surori adiaca mostenitorii l-am cumparat sper ca acum v-am lamurit ca sa puteti sami dati un raspuns,multumesc
casa era a parintilor cat si pamantul,,,dupa moartea mamei eu am 3/4 din masa succesorala,,,iar dupa tata 1/3 toate 3 surorile,,,,,,,,,in act scrie 5/8 se imparte dupa tata,,,ca deja eu am 3/8 dupa mama,,,,,,,,pamantul din curte era al primariei si noi plateam impozit ,,iar acum lam cumparat.multumesc
deci,,,,,surorile au cedat partea lor de mostenire,,,,,prima data si avem succesiunea facuta la notar,,,,,apoi dupa moartea tatalui ele si-au luat partea fiecare,,,,,pe mine ma intereseaza cum se imparte pamantu din curte care este 770metri patrati,,,,,ptr ca una din ele spune ca egal intre cele 3 surori,,desi daca ele au cedat prima mostenire,,,acum cum se imparte?
suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea tatalui fiecare sia luat partea.Una dintre surori spune ca doar casa se imparte dupa cota parte si pamantu din curte egal.Vreau sa stiu daca se imparte corect.va multumesc