avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate andreisorin

Activitate andreisorin

Răspuns la discuția tva deductibil bonuri de benzina
jester a scris:

daca ati depasit plafonul in luna noiembrie, deveniti platitori de tva incepand cu luna ianuarie 2011, nu decembrie 2010
pentru masinile respective nu sunt deductibile nici cheltuielile cu combustibilul si nici tva aferenta.
chiar daca v-ati incadra la exceptii, masinile nu sunt proprietatea societatii si nu puteti deduce cheltuieli aferente unui contract de comodat.

daca infiintati un alt srl, puteti opta inca de la inceput sa fiti platitori de tva, nu trebuie sa asteptati depasirea plafonului.

Nu stiu si de aceea va rog sa-mi spuneti, unde se stipuleaza ca cheltuielile aferente unui contract de comodat pentru un autoturism, exceptand cele cu combustibilul, daca sunt trecute in contract, nu sunt deductibile.
Va intreb, deoarece am avut de curand o rambursare de TVA.
Organele de control, nu au dat jos TVA aferenta cheltuielilor cu reparatiile, intretinerea, asigurarile etc. trecute intr-un contract de comodat pentru un autoturism, a fi suportate de utilizator. Deci cheltuielile acestea sunt deductibile, nu ?
Răspuns la discuția termen depunere
28 februarie
[ link extern ]
Răspuns la discuția AJUSTARE TVA
Mii de multumiri !!! si Multa sanatate !!!:)
Dar pentru obiecte de inventar nu se face ajustatre, nu-i asa?:(
Multumesc!
Discuție AJUSTARE TVA
In conditiile in care modernizarea unui sediu de firma, proprietatea acesteia, nu depaseste 20% din valoarea acestuia se face sau nu ajustare TVA in decontul lunii ianuarie la valoarea acestei modernizari, daca trec la neplatitor TVA?Am citit ca in acest caz nu s-ar face ajustare. Daca da, ce se intampla cu TVA dedus, aferent modernizarii. Precizez ca imobilul a fost cumparat de la o persoana fizica, deci fara TVA.
Cum?#-o
Ce se intampla cu TVA de recuperat la decontul lunii ianuarie?
Sau trebuie sa fie in zero?#-o
Va multumesc!