isis23 a scris:
Tot de pe blogul lui Danilet ! Asta asa ca sa stiti daca va bucurati sau nu ! Cineva vad ca vede lucrurile putin altfel. Citez
" Buna ziua !
Nu stiu de ce dar am senzatia ca schimbarea puterii politice are” oarsice” influenta asupra deciziilor d-voastra in CSM. Desi in mod categoric nu ar trebui sa aiba. Ba mai mult imi pun speranta, plina de credulitate uneori, ca veti ramane singurul bastion in fata a ceea ce se incearca acum pe toate caile. Cunoscatorii stiu la ce ma refer. E suspecta dorinta brusca de intrare direct in magistratura a unui numar mare de judecatori si procurori. Acum dupa aceste alegeri, v-ati dat seama de cat personal aveti nevoie in sistem ? S-a facut o rectificare de buget si noi nu stim ? Scuze dar nu pot sa nu remarc ” coincidenta” si inconsecventa! Unii din noi mai citesc si printre randuri ! Aveti nevoie de oameni noi de “nadejde ” ? Brusc va dati seama ca nu se stie , ca sunt neclaritati, schimbati schimbarea ! Si sub vestea buna ca vor fi doua concursuri, noi astia destui de multi si creduli, sa ne bucuram ??? Se va vedea la interviu cum sta treaba asta cu bucuria ca sunt multe locuri. Si se vor uita asa tamp in gol, neintelegand de ce nu au intrat. Sa dea ” Cel de Sus ” sa ma insel !!
Ne puteti spune clar care este motivul pentru care puteti sa organizati acum, doua concursuri ? Va rog sa imi spuneti ce a aparut cu caracter de noutate nu ce stiati si inainte !
Va multumesc ! "
[ link extern ]
E cam altfel perspectiva, nu ?;) Bineinteles daca individul/a care a postat are dreptate !
Iata ce a raspuns Danilet:
Comentariu prin Cristi — 13/06/2012 @ 11:12 AM | Răspunde
Asa ma dor astfel de afirmatii, de nu va imaginati! Va raspund punctual si astept scuzele dvs:
1. Regulamentele de admitere la INM si in magistratura din 2006 erau contra legii: proba cu testarea psihologica si medicala erau in Regulament dupa concurs, desi in lege apareau ca fiind conditii de inscriere. Au inceput unele procese cu cei respinsi si au castigat. Solutiile au devenit definitive in 2010 si 2011. Ca urmare, se impuneau modificari legislative.
2. Am cerut lui Predoiu sa modifice legea in mai 2011. A refuzat. In ianuarie 2012 Parlamentul a introdus conditia bunei reputatii ca inscriere la concurs. Ca urmare la inceputul acestui an am modificat regulamentele.
3. Am inceput sa scriu Ghidul
[ link extern ] .
4. Noul ministru a fost de acord realizand ca altfel nu putem organiza concursurile anul acesta. A aparut OUG 23 din 6 iunie 2012. Maine vom adapta Regulamentele din nou.
5. In fiecare an e concurs pt INM – 100 posturi pt judecatori si 100 pt procurori.
6. Avem 165 posturi libere la Judecatorii, din care 89 se ocupa cu absolventii de anul acesta de la INM. Alte posturi se elibereaza in zilele urmatoare ca urmare a valorificarii unor rezultate obtinute la promovarea din martie 2012 (cei picati sub lista pot valorifica rezultatul in 6 luni daca se vacanteaza posturi) si altele in toamna ca urmare a unui nou concurs de promovare. Deci pe la sf. anului vom avea vreo 200 posturi libere la JUdecatorii.
7. La 1 sept 2012 intra in vigoare Noul Cpciv, care pp existenta unui nr minim de oameni la multe judecatorii mici. La fel pt penalul care intra in vigoare in prima jumatate a anului viitor, caci absolventii INM vin in sistem numai de la 1 iulie a fiecarui an. Oricum nu vor fi de ajuns, si ca fi nevoie de suplimentare de posturi in urmatorul an. Si cum se vor suplimenta locurile la Tribunale si Curti APel, rezulta ca iar se vor elibera posturi la Judecatorii, caci numai de acolo se pot lua oameni.
8. Ca urmare, avem nevoie rapid de multi oameni la Judecatorii. Cei max 100 judecatori veniti de la INM nu acopera nevoia. Concursul cu 5 ani devine astfel o necesitate.
9. Daca ar ramane concursul de 5 ani in luna noiembrie, cei admisi vin in instante in martie 2013 si au dreptul sa judece dupa 6 luni, adica in toamna 2013. Daca s-ar face unul mai devreme, am castiga oameni mai rapid; plus ca organizand odata cu concursul de la INM, am reduce cheltuielile de oameni si bani.
10. Ca sa nu ii lezam pe cei care stiau ca va fi un sg.concurs in noiembrie si asa si-au programat concediile, e normal sa ii luam in considerare si pe ei. IN plus, dupa august se vor elibera iar posturi la Judecatorii, ca urmare a altor valorificari si a unui nou concurs de promovare.
Acestea, si numai acestea sunt argumente ale deciziilor din ultima vreme. Politicul nu e nici pe departe implicat in sensul sugerat de dvs.
Comentariu prin Cristi — 13/06/2012 @ 11:37 AM | Răspunde