avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Activitate lollita

Activitate lollita

Pentru cei interesati de tematica si bibliografia pentru concursul de admitere in magistratura din vara:

[ link extern ]

"MINUTA
întâlnirii cu reprezentanţii facultăţilor de drept prezenţi la întâlnirea consultativă
desfăşurată la sediul INM în data de 28.02.2013
4.
Cu privire la tematica şi bibliografia concursului de admitere în magistratură (pentru
juriştii cu 5 ani vechime), concluzia la care s-a ajuns a fost aceea de a se păstra tematica aprobată pentru concursul care a avut loc în ianuarie 2013, urmând ca, în ceea ce priveşte bibliografia, atât dreptul civil cât şi dreptul procesual civil să fie abordate potrivit noilor reglementări. Această soluţie este determinată de faptul că cei recrutaţi prin intermediul acestui tip de concurs vor avea calitatea de judecători/procurori definitivi, sesiunile de formare la care participă în conformitate cu prevederile legale ulterior promovării concursului neavând drept scop pregătirea teoretică a acestora, fiind deci necesară o cunoaştere teoretică temeinică anterioară începerii activităţii în instanţă/parchet.

Notă: Potrivit prevederilor legale şi regulamentare, toate aceste propuneri vor fi supuse dezbaterii Consiliului ªtiinţific al INM şi, ulterior, aprobării Consiliului Superior al Magistraturii, urmând ca tematica si bibliografia de concurs în forma aprobată de Plenul CSM, să fie publicate, împreună cu celelalte informaţii referitoare la concurs, cu cel puţin 60 de zile înaintea datei concursului."

Aproximativ la fel... am stagnat in jurul notelor de 6,5, 6,75, 6,7, ca sa nu zic ca ultima oara, din cauza indolentei, am scazut la 5, dupa care nu m-am mai prezentat.... Este o stare de disconfort pe care ti-o da stagnarea in jurul acelorasi note, desi ai muncit, incepi sa crezi ca asta ti-e limita, dar nu este asa. Trebuie sa nu faci pauze prea mari la invatat, pentru ca uiti materia si pierzi ritmul de invatat. La mine cauza stagnarii a fost faptul ca intre concursuri nu am pus mana pe carte, citind in stil hei-rup-ist in ultimele 6 saptamini, de credeam ca imi iese sufletul... Cred ca as obtine note mai mari daca as invata zilnic, oricit ar fi de putin as citi intr-o zi sau oricit mi s-ar parea de neeficient. Doresc insa sa merg la concursul din vara si mi-am comandat carti pe internet de la Editurile HAMANGIU (Drepturi reale principale de Boroi, precum si Teoria generala a obligatiilor de Paul Vasilescu) si UNIVERSUL JURIDIC (Dreptul familiei de Cristina Dumitrache - e scoasa de Editura CH Beck; Fisele de penal si procedura penala de Udroiu si Mapa de seminarii la procedura penala de Ion Neagu).
Voi la "Contracte" (Noul Cod) dupa ce autori invatati?
Ii felicit pe cei care s-au prezentat la concurs si care au avut curajul si puterea sa lupte pentru visul lor.
Iar, pentru cei care vor lupta in continuare, va doresc tuturor mult succes, sper ca aici sa ne mobilizam reciproc.
Spor la invatat si sa ne apucam de treaba!
artax a scris:rn
rns-a apucat cineva de civil ?rnce materiale / autori ati gasit prin librarii ? rnse acopera tematica ?rn
rnrn

Intrati pe site-ul librarie.net:
[ link extern ]

acolo am gasit oferte de reduceri de 20%. Astfel, am gasit carti mai ieftine decat la editura care le-a publicat.
1. Am gasit la pretul de aprox 75 lei un Tratat de obligatii dupa noul cod, de Liviu Pop s.a. (un colectiv fomat din mai multi autori);
2. O alta carte de Liviu Stanciulescu de Contracte, in jur de 35 lei - 40 (in timp ce la Editura Hamangiu acest curs este de 49 le); am cursul selectiv de drept civil al lui Boroi si Liviu Stanciulescu, dar nu are toate contractele din tematica, iar la obligatii nu are actul civil ca izvor de obligatii;
3. La ultimele puncte din tematica de civil (VI - IX, de la desfacerea casatoriei, pina la autoritatea parinteasca), din ce am cautat pina acum am gasit un curs publicat de Editura Hamangiu, cred ca tot pe librarie.net, scos de Maria Banciu, se intituleaza parca Institutii de dreptul familiei in reglementarea noului Cod civil.
E important sa vizualizati cuprinsul cartii la fiecare oferta si asa va lamuriti. Inca nu le-am comandat, vreau s amai caut. Daca gasiti ceva relevant, dati, va rog, de veste! Va multumesc celor care ati publicat aici informatii, mi-au fost utile. Succes tuturor celor care se hotarasc sa se inscrie!

P.S. Uitasem: pe blogul d-lui Danilet a aparut o postare de-a lui, in care scrie ca pe 28 noiembrie Plenul C.S.M a aprobat calendarul estimativ al concursurilor din anul 2013. Este programat concurs de promovare in functii de executie in martie 2013, iar concursul de admitere la INM si concursul direct pe post in august 2013. La intrebarea cuiva despre numarul de posturi ce vor fi scoase la concursul direct pe post i-a raspuns ceva de genul ca nimeni nu stie...
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
sofia2011 a scris:

ovidiu: nu am putut sa citesc speta de etica profesionala ci mi s-a citit. probabail ca iti verifica si receptivitatea la mesajele ce iti sunt transmise verbal.
ia alta ordine de idei, inainte de a intra la comisia mea, la cealalta comisie parea a fi o atmosfera mai relaxata, dar asta nu e neaparat un criteriu. stiti cum e, poate rad cu tine si \"te ard\", scuzati expresia. oricum daca iau o nota mica isi asum responsabilitatea, stiu ca n-am fost senzational de spontana si convingatoare, insa asa cum a spus \"avocet' si eu am iesit cu un gust amar. am observat ca atunci cand aveam ceva de spus si eram mai sigura pe mine nici nu se uitau la mine, in schimb cand eram pusa in dificultate cu cate ceva, brusc deveneau atenti. oricum nu are rost sa criticam comisiile, nu suntem nici noi perfecti, cred doar ca ponderea e prea mare la interviu, atat timp cat o dicutie de 15 minute poate schimba dramatic ierarhia.
PS: nici nu stiu la ce nota sa ma astept, probabil va fi una mica :)


Felicitari pentru ca ai ajuns la acest nivel! Incearca sa nu te incarci negativ, chiar daca e grea asteptarea! Ai facut ce ai depins de tine si daca te consumi nu schimbi cu nimic situatia. Poate ca atitudinea lor, aparent lipsita de bunavointa a fost un test, sa vada cum reactionezi in conditii de stress. Caci in sala de judecata oricum sunt destule situatii generatoare de stress. Ai incredere si lupta-te cu tine! Succes! Astept vesti si iti multumesc pentru ca ne-ai impartasit din experienta ta.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Am urmarit-o eu. Doar discutiile, votul nu e public. Opinia majoritara a celor care au luat cuvintul este pentru organizarea in august, concomitent cu cel pt. INM. Discutiile erau pentru scoaterea la concurs a 50 de posturi de judecatori, plus 50 procurori. Cu posibilitatea organizarii unui al doilea concurs direct pe post in noiembrie, daca se vor suplimenta posturile si daca acestea vor fi bugetate. Domnul Danilet le-a atras atentia ca ne-am programat concediile si materia conform calendarului estimativ, adica pentru noiembrie. I s-a replicat ca interesul instantelor primeaza, deoarece nu se poate asigura necesarul de personal cu cei de la INM. Doamna Pivniceru a spus ca daca nu introduc oameni in sistem prin concursul cu 5 ani, "mor si astia pe care-i avem"
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
S-a publicat si minuta sedintei din 11 iunie a Comisiei nr. 2 a CSM. Se pare ca sunt impartite parerile cu privire la organizarea concursului de admitere direct pe post concomitent cu cel de la INM:
[ link extern ]
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
isis23 a scris:

Tot de pe blogul lui Danilet ! Asta asa ca sa stiti daca va bucurati sau nu ! Cineva vad ca vede lucrurile putin altfel. Citez
" Buna ziua !
Nu stiu de ce dar am senzatia ca schimbarea puterii politice are” oarsice” influenta asupra deciziilor d-voastra in CSM. Desi in mod categoric nu ar trebui sa aiba. Ba mai mult imi pun speranta, plina de credulitate uneori, ca veti ramane singurul bastion in fata a ceea ce se incearca acum pe toate caile. Cunoscatorii stiu la ce ma refer. E suspecta dorinta brusca de intrare direct in magistratura a unui numar mare de judecatori si procurori. Acum dupa aceste alegeri, v-ati dat seama de cat personal aveti nevoie in sistem ? S-a facut o rectificare de buget si noi nu stim ? Scuze dar nu pot sa nu remarc ” coincidenta” si inconsecventa! Unii din noi mai citesc si printre randuri ! Aveti nevoie de oameni noi de “nadejde ” ? Brusc va dati seama ca nu se stie , ca sunt neclaritati, schimbati schimbarea ! Si sub vestea buna ca vor fi doua concursuri, noi astia destui de multi si creduli, sa ne bucuram ??? Se va vedea la interviu cum sta treaba asta cu bucuria ca sunt multe locuri. Si se vor uita asa tamp in gol, neintelegand de ce nu au intrat. Sa dea ” Cel de Sus ” sa ma insel !!
Ne puteti spune clar care este motivul pentru care puteti sa organizati acum, doua concursuri ? Va rog sa imi spuneti ce a aparut cu caracter de noutate nu ce stiati si inainte !
Va multumesc ! "
[ link extern ]

E cam altfel perspectiva, nu ?;) Bineinteles daca individul/a care a postat are dreptate !


Iata ce a raspuns Danilet:
Comentariu prin Cristi — 13/06/2012 @ 11:12 AM | Răspunde


Asa ma dor astfel de afirmatii, de nu va imaginati! Va raspund punctual si astept scuzele dvs:
1. Regulamentele de admitere la INM si in magistratura din 2006 erau contra legii: proba cu testarea psihologica si medicala erau in Regulament dupa concurs, desi in lege apareau ca fiind conditii de inscriere. Au inceput unele procese cu cei respinsi si au castigat. Solutiile au devenit definitive in 2010 si 2011. Ca urmare, se impuneau modificari legislative.
2. Am cerut lui Predoiu sa modifice legea in mai 2011. A refuzat. In ianuarie 2012 Parlamentul a introdus conditia bunei reputatii ca inscriere la concurs. Ca urmare la inceputul acestui an am modificat regulamentele.
3. Am inceput sa scriu Ghidul [ link extern ] .
4. Noul ministru a fost de acord realizand ca altfel nu putem organiza concursurile anul acesta. A aparut OUG 23 din 6 iunie 2012. Maine vom adapta Regulamentele din nou.
5. In fiecare an e concurs pt INM – 100 posturi pt judecatori si 100 pt procurori.
6. Avem 165 posturi libere la Judecatorii, din care 89 se ocupa cu absolventii de anul acesta de la INM. Alte posturi se elibereaza in zilele urmatoare ca urmare a valorificarii unor rezultate obtinute la promovarea din martie 2012 (cei picati sub lista pot valorifica rezultatul in 6 luni daca se vacanteaza posturi) si altele in toamna ca urmare a unui nou concurs de promovare. Deci pe la sf. anului vom avea vreo 200 posturi libere la JUdecatorii.
7. La 1 sept 2012 intra in vigoare Noul Cpciv, care pp existenta unui nr minim de oameni la multe judecatorii mici. La fel pt penalul care intra in vigoare in prima jumatate a anului viitor, caci absolventii INM vin in sistem numai de la 1 iulie a fiecarui an. Oricum nu vor fi de ajuns, si ca fi nevoie de suplimentare de posturi in urmatorul an. Si cum se vor suplimenta locurile la Tribunale si Curti APel, rezulta ca iar se vor elibera posturi la Judecatorii, caci numai de acolo se pot lua oameni.
8. Ca urmare, avem nevoie rapid de multi oameni la Judecatorii. Cei max 100 judecatori veniti de la INM nu acopera nevoia. Concursul cu 5 ani devine astfel o necesitate.
9. Daca ar ramane concursul de 5 ani in luna noiembrie, cei admisi vin in instante in martie 2013 si au dreptul sa judece dupa 6 luni, adica in toamna 2013. Daca s-ar face unul mai devreme, am castiga oameni mai rapid; plus ca organizand odata cu concursul de la INM, am reduce cheltuielile de oameni si bani.
10. Ca sa nu ii lezam pe cei care stiau ca va fi un sg.concurs in noiembrie si asa si-au programat concediile, e normal sa ii luam in considerare si pe ei. IN plus, dupa august se vor elibera iar posturi la Judecatorii, ca urmare a altor valorificari si a unui nou concurs de promovare.
Acestea, si numai acestea sunt argumente ale deciziilor din ultima vreme. Politicul nu e nici pe departe implicat in sensul sugerat de dvs.

Comentariu prin Cristi — 13/06/2012 @ 11:37 AM | Răspunde
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Domnule/doamna Isis23,
Nu stiu de ce va irita faptul ca cineva ar putea avea o parere diferita de a dvs. Nu ma cunoasteti, nu va cunosc, asa ca nu imi voi irosi timpul si energia in polemici fara rost. Am vrut sa ii tin la curent pe cei de pe forum si atit. Nu e nici o alta perspectiva daca nu sunt dovezi in sensul celor presupuse. O zi buna!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
"senzational, stimati telespectatori!"
Oamenii astia vor sa ne omoare "cu inima"!.
Ia cititi de pe blogul lui Danilet:

[ link extern ]

36.la punctul 1 de pe ordinea de zi de maine (14 iunie) se va stabili si devansarea examenului de admitere in magistratura pt cei cu 5 ani vechime?

Comentariu prin carmen — 13/06/2012 @ 9:58 AM | Răspunde


Asta vom discuta, da. Mai mult, e posibil sa fie doua concursuri pt cei cu 5 ani in 2012.

Comentariu prin Cristi — 13/06/2012 @ 10:16 AM | Răspunde