avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian M.

Activitate Adrian M.

Dumneata ai auzit de denunt anonim?! Sau in Romania sunt obligat sa trec pe la centralista de la primarie pentru a apela Politia Comnitara?! Voi in ce lume traiti?! Suna aici in Franta sau in Germania sau in Italia si ai sa vezi diferenta de sistem. In plus nu exista ca o primarie sa intervina intre cetatean si forte de ordine, exista sisteme interconectate politie, salvare pomieri SMURD. Toate cele bune si respect pentru munca pe care o faceti. O sa continui sa ma informez direct la un avocat specializat pe acest aspect.
Cu tot respectul GDPR se refera strict la OPERATORII DE TELEFONIE MOBILA care presteaza servicii publice de telecomunicatii inregistrate ca atare in Registrul Comertului si Industriilor la nivel National. O primarie nu poate si nu are baza legala sa inregistreze convorbiri telefonice pentru ca NU DETINE IDENTITATEA JURIDICA CARE SA II PERMITA SA INREGISTREZE APELURI TELEFONICE.
Dumneata ai impresia ca eu sunt nascut ieri. De aici in Franta sau in Germania sau in Italia, nu exista un sistem conectat la primarie-factor uman- relatia cu autoritatile de ordine publica?! De fapt in nici o alta tara normala. Eliminand aspectul LEGALITATII, ceea ce in Romania nu prea conteaza vizavi de cetateanul obisnuit, toti va considerati indreptatiti sa emiteti ipoteze ignorand lipsa unei legislatii care sa reglementeze acest aspect. Iar comentariul dumneavoastra demonstreaza faptul ca puneti in evidenta o presupune inaintea legalitati unei incalcari la dreptul de viata privata. Nici macar in america cand vrei sa contactezi autoritatile nu ai obligatia sa iti dai numele. Identificare cu NUME PRENUME intervine doar in momentul in care se inregistreaza o actiune oficiala. Prin conditionarea inregistrarii apelurilor telefonice spre fortele de ordine se restrictioneaza inclusiv dreptul la denuntul anonim( pentru teama de a avea urmari grave asupra integritatii persoane denuntatoare) dar si inclusiv asupra familiei sau pastrarii locului de munca a persoanei care face un denunt sau doreste sa informeze o terta parte despre nereguli din administratia publica. Sper ca am fost destul de clar
Adică o persoană fizică are autoritatea(centralista) să mă identifice?! Comform legislației din Romania. doar poliția are acest drept. Eu sunt in Franța(am intrebat și în Germania și Italia)și aici există o întreagă legislație în această privință, iar dezvăluirea numelui pentru a fi redirectionat( de catre o centralista) către un serviciu de ordine publică nu este un aspect obligatoriu( și nici nu există ca primaria să aibe control privind apelurile catre poliția comunitară) în relația cu autoritățile de ordine publică, pentru a evita repercursiunile unei eventuale acțiuni civice de expunere a corupției. Iar apelurile telefonice în relația cu autoritățile șunt înregistrate în servere securizate de unde pot accesa acele înregistrări doar cu mandat. Oricum am mai învățat ceva despre România. Mulțumesc pentru răspuns
Multumesc frumos pentru raspuns, dar nu ma lamureste. Din contra.
Din pacate, comunicarea este conditionata ceea ce din punctul meu de vedere este o constrangere a libertati. Nu exista nici un suport legal(am cautat) care sa permita autoritatilor publice sa ma oblige sa fiu conditionat. Ceea ce vreau sa punctez este factorul legal de a stoca informatiile mele(numele prenumele si eventual conversatia) de a securiza si de agaranta natura apelului meu. Avand in vedere inexistenta unui sistem national, inexistenta implementarii legislatiei privind securitatea datelor personale la nivel online, aceasta fapta este o atingere la viata privata mai ales ca, sistemul este utilizat cu implicarea umana(centralista care m-a redirectionat desi eu am apasat numarul indicat in inregistrarea automata). Sistemul sigur este copiat, dar avand in vedere faptul ca acest sistem este folosit doar la sectorul 4 unde este fieful PSD si functioneaza o intreaga grupare de intimidare a cetatenilor vocali, acest sistem poate fi folosit pentur a colecta date despre cei care apeleaza. Este corect ceea ce afirm?!
Comform legislației române, o convorbire telefonică nu poate fi înregistrată decât cu mandat. Adică implicând o acțiune juridică legală. Nu mă interesează răspunsurile celor care ii impinge habarnismul de la spate.
Buna ziua. Am apelat primaria sect 4 Bucuresti si am avut surpriza sa aud o inregistrare care mi-a adus la cunostinta ca se va inregistra conversatia in cazul in care vreau sa continui. Adica mi-a fost conditionata posibilitatea de a exprima o nelamurire, a afla niste raspunsuri direct cu posibilitatea de a trimite un email. In plus in loc sa fiu directionat direct catre departamentul ales, am fost deviat catre o centralista care a mi-a conditionat conectarea la departamentul ales prin dezvaluirea numelui meu. Ce articol de lege le permite acest lucru?!
In ce conditii sunt obligat sa ma legitimez?
Sunt obligat sa ma legitimez de fiecare data cand un politits imi cere actele?
Am voie sa filmez organele statului in actiune?!(daca nu au delimitat un spatiu precis al interventiei)
In ce conditii pot fi incatusat si luat(invitat) la sectia de politie?!