avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate hnt

Activitate hnt

Răspuns la discuția Neacordare prioritate pieton
Am trecut azi prin locul acela si am observat ca acolo exista un bar. Nu m-am gandit ca acea persoana putea fi sub influenta bauturilor alcoolice. Acest lucru fiind foarte posibil dupa cum trecea acea persoana zebra. Ma pot lega de acest lucru la proces?
Imi place cum gandesti Bellatrix=D>. Daca as putea v-as angaja avocat:)
Nu..oricum e exclusa ideea cu "intelegerea cu martorul"
Sa inteleg ca daca pierd..suport dublu(scrie undeva ca se dubleaza perioada?). Daca castig Politia ce consecinta suporta?
De ce inca 30 de zile? Eu vreau sa stiu daca se cheama neacordare de prioritate in momentul in care pietonul a trecut bine-merci. Din partea politistului oricum a fost exces de zel.
Da..si art. 100 alin. 2 se sanctioneaza cu amenda prevazuta In clasa a II-a de sanctiuni. La clasa a II-a nu se incadreaza "saltarea" permisului.
Buna ziua! Rulam intr-o suburbie cu autoturismul propriu impreuna cu mama mea, iar la o trecere de pietoni intalnesc un barbat care mergea pe trecere parca iesise la plimbare. Am franat, i-am acordat prioritate, dar greseala mea a fost ca "l-am trezit" cu un claxon...omul si-a continuat drumul zambind pastrandu-si ritmul. In fata era o masina de politie, care ulterior nu a schitat nici un gest. Dupa aproximativ 500 de m vine cu semnalele luminoase si sonore dupa mine, cerandu-mi permisul si cerandu-mi sa-l insotesc. Ne-am intors la locul cu pricina, politistul a chemat omul caruia nu ii "acordasem prioritate"( ca martor cred), mi-a facut PV si ...permis suspendat pe 30 de zile, motiv neacordare de prioritate. Luni o sa ma duc sa depun plangere + cerere certificat de grefa de la judecatorie.
A procedat corect politistul? Se pune martorul de la mine?(fiind mama.ruda de gradul I)?
In fata noastra un alt sofer a intors pe linie continua. Cand i-am spuns..mi-a raspuns sec.."Nu pot sa-i vad pe toti"

Multumesc!