avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate 4stars

Activitate 4stars

Imi cer scuze pt confuziile privind normativele, sunt novice :)

Multumesc mult pt lamuriri! Sarbatori fericite Avocatnet.ro!
Sunt cadru didactic, titular cu 26,5 ani vechime (in prezent). Ca angajat, ma aflu in urmatoarea situatie:
1. La 1.09.2009 m-am detasat din invatamantul de stat in invatamantul particular, unde lucrez si azi.
2. Am semnat CM nedeterminat cu noul angajator, la data detasarii.
3. Conf Statutului Cadrelor didactice & Legii Invatamantului (in vigoare la data detasarii), cartea de munca a ramas la scoala de stat, iar drepturile banesti sunt platite de scoala particulara.

Intrebari:
1. Suspectez ca angajatorul nu mi-a inregistrat CM la ITM judetean. Cum procedez?
2. In ce masura, perioada 1.09.2009-prezent, ar putea fi pierduta ca vechime in munca etc? Sunt pasibila EU de aplicarea unor sanctiuni legale?
3. Conf noului Cod al Muncii, ce se intampla in prezent cu cartea mea de munca?
4. Daca descopar ilegalitati ce ma afecteaza direct, unde pot reclama angajatorul? pot recupera eventualele pierderi (de vechime, de plata anterioara a CAS etc)?

Multumesc!
Asadar, pt 2011 voi beneficia de diferenta a 4 luni de concediu medical, ramasa dupa efectuarea celor 2 luni de la sfarsitul anului 2010.

Multumesc pt lamurire! multa sanatate tuturor!
Durata de acordare a concediului / a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca mai mare de 90 zile (pana la 180 zile) se calculeaza pe an calendaristic sau cumulativ (anul anterior + anul curent), din momentul efectiv al imolnavirii?

Concret: conform legii, am dreptul la minimum 6 luni de concediu medical pt TBC. Am intrat in concediu medical in noiembrie 2010. Pt anul 2011, am dreptul la 6 luni complete sau doar la 4 luni, aferente diferentei acordate anul trecut?

Am inteles din lege ca se vorbeste despre obligatii (ex: achitarea cotizatiei de asigurat) sau despre drepturi (ex: concediu medical) pe an calendaristic, nu cumulativ.