avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate gabyte00

Activitate gabyte00

gicu13 a scris:

doar dacă acum fratele e girant cu cota lui, ceea ce mă îndoiesc. noul proprietar va avea partea lui liberă de sarcini.



Ba da, el e girant si mama mea la fel cu cotele lor, altfel cota mea de 3/16 era insuficienta pentru a acoperi creditul.
MarianBratu a scris:

Oare exista persoane care ar putea cumpara o astfel de cota? Ce ar face cu ea?


Ma gandesc ca o persoana de rea credinta ar putea sa-mi faca viata un calvar avand in vedere ca un proprietar are destule drepturi chiar si in cota mica.


Cu alte cuvinte, i-as plati fortat fratelui meu datoria. Asta daca nu vreau un co-proprietar strain.
Iar acest co-proprietar ar trebui sa intre ca si girant in contractul meu de credit cu ipoteca si sa ii ia locul fratelui meu, nu?

Exista vreo cale prin care eu sau mama mea care detine cea mai mare cota sa ne putem opune acestei executari?
Multumesc. Asta imi afecteaza mie creditul sau ipoteca?
Buna ziua, am o intrebare la un caz mai special.

Eu si cu fratele meu detinem prin mostenire cate 3/16 din apartament, restul mama noastra. Eu am facut un credit de nevoi cu ipoteca pe acest apartament la care imi platesc ratele la zi. Fratele meu avea un credit de nevoi fara garantii la alta banca, dar de vreo 5 luni nu a mai reusit sa plateasca ratele si dosarul a ajuns la executor care il someaza sa plateasca in 10 zile sau intreg creditul devine restant.

Din cate am inteles din alte topicuri de aici de pe forum banca poate executa silit un imobil chiar daca creditul nu a avut garantii imobiliare initial si chiar daca e ipotecat la alta banca, insa asta se aplica chiar daca acel proprietar este unul in cota asa mica si sa afecteze un alt coproprietar care isi plateste ratele la zi la ipoteca lui?

Multumesc pentru raspunsuri.
Am facut specificatia ca sa nu se inteleaga ca fac vreun credit in Grecia. Este vorba de o banca greceasca sau alta banca de oriunde care ar da faliment. Cum ar afecta acest faliment un credit ipotecar la acea banca?
Buna ziua. Intentionez sa iau un credit ipotecar de la o banca greceasca prezenta pe piata din Romania, dar la situatia actuala a Greciei exista riscul ca aceasta banca sa dea faliment. Ce s-ar inatmpla cu creditul si cu ipoteca in acest caz? Pot sa ma someze sa platesc tot creditul altfel imi iau apartartamentul?
Va multumesc pt. rabdarea de a explica principiile de calcul si functionare ale repartitoarelor si va asigur ca daca aveam idei preconcepute sau aveam o decizie deja luata nu mai iroseam timpul nimanui. Am incercat, pana acum, sa iau decizii in functie de niste date concrete si in urma unor analize corecte. De aceea am si deschis acest subiect.

In alta ordine de idei, sumele pe care le-am pus mai sus sunt pt toata intretinerea, am fost grabit si nu am vazut coloana cu sumele de la incalzire. Asadar ap. x are 290ron incalzire, care cred ca este calculat la pausal, eu am 260ron, ap.z are 156ron.

Am inteles faptul ca unitatile se scumpesc pe masura ce se impart la mai putini si poate unii ar considera actiunea mea egoista, dar din punct de vedere economic este foarte posibil sa platesc acelasi pret la intretinere si sa am caldura in toate camerele. Sunt de acord cu principiul acestor repartitoare, consider ca in unele cazuri ele pot aduce economii substantiale, cum ar fi daca plec in vacanta 2 saptamani, sau apartamentul este inchiriat in anumite perioade si in altele nu, insa in situatia in care locuiesc aici imi este foarte greu sa am caldura in 2 camere si sa pun un pulover pe mine cand vreau sa ma duc la bucatarie. Asta nu e confort, asta e boala curata. Cu ce sunt vinovat ca sub mine apartamentul este gol, deci trebuie sa dau calorifere mai tare decat restul si nu voi reusi niciodata sa ajung la temperatura in care ele sa se mai si opreasca. Ar trebui sa fiu solidar cu restul locatoarilor, adica sa platesc cel mai mare pret la intretinere si sa am jumatate din confortul lor? Sa pun pe seama ghinionului situatia mea si sa o accept?

Inca nu am luat o decizie, o sa vorbesc si cu administratorul meu sa vad si parerea lui despre situatia mea.
Multumesc pt. raspunsuri. Azi s-au afisat listele cu intretinerea pt. luna decembrie. Fac un studiu de caz pe situatia mea cu apartamentele de 4 camere de pe scara pe care locuiesc. In ordine descrescatoare sumele sunt: ap. "x" -481ron; eu - 419ron; ap."y" - 351ron; ap."z" - 350ron si tot asa. Majoritatea apartamentelor de 4 camere cu 2 persoane platesc in jur de 350ron in aceleasi conditii de caldura ca si mine, adica nu fac cald in toata casa, si totusi platesc mai putin. Ap. "z" este pe palier cu mine, deci tot ultimul etaj, cu 3 persoane si un copil si plateste 350ron.

Singurul apartament care plateste mai mult ca mine este ap. "x" care este la parter, stau 2 adulti si 2 copii si este calculat la pausal din cauza ca este certat cu adminnistratorul si nu lasa pe nimeni sa-i citeasca consumul. Asa ca suma lui se calculeaza in functie de cel mai mare de pe scara, adica eu. Sunt campion la costuri pe scara asta in 2 persoane si cu frig in casa.
Asadar daca eu as renunta la repartitoare as plati cu 10% mai mult decat cei cu 350ron, adica aprox. 385ron si as avea caldura in toata casa, corect?

Ca sa raspund d-nei Elga. Apartamentul nu are modificari de compartimentare, caloriferele sunt cele vechi de fonta, iar usile le tin inchise. Deci nu am pretentia sa incalzesc 90mp cu 2 calorifere, am pretentia sa platesc un pret rezonabil pt. frigul pe care il suport in celelalte camere.
Buna seara, stau intr-un apartament de 4 camere, intr-un bloc de 4 etaje. Am 3 pereti exteriori, pentru ca sunt exact pe colt, tavanul este rece pentru ca stau la ultimul nivel, podeaua este si ea rece din cauza ca apartamentul de sub mine nu este locuit.

In luna decembrie au functionat 2 calorifere constant pe 3-4 (2dormitoare) si ocazional a mers si cel din living caruia i-am dat drumul de revelion si craciun cand am avut invitati. In casa este foarte frig, am ferestre de termopan dar ele prezerva caldura, nu o fac, si cu toate astea mi-a venit caldura 260lei. Probabil ca adunat cu restul de cheltuieli voi depasi 420ron.

Asa ca ma bate gandul sa renunt la repartitoare insa vreau sa o fac in cunostinta de cauza si pentru asta cer un sfat celor de pe aici, in special d-nei Elga.

Am citit un post al dvs. despre calcularea ap. necontorizate, am inteles procedura, insa am mai citit si alte pareri cum ca, daca exista un apartament necontorizat intr-un bloc contorizat, acesta ar suporta toate pierderile de pe retea. Nu stiu cat de adevarata aceasta afirmatie, as dori o parere.

Deasemenea, iau in calcul urmatorul aspect. Dintre toti locatarii acestui bloc, eu sunt cel mai inconjurat de spatii reci, sunt o enclava care trebuie sa incalzeasca toti peretii din jur. Asa ca ma gandesc, ca oricat ar plati un apartament ca al meu +10% tot nu ar ajunge la suma pe care as plati-o eu daca as da toate robinetele pe 5. E corect?