avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate nandu22

Activitate nandu22

Răspuns la discuția mostenire - succesiune
multumesc mult pt raspuns
buna ziua
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema legata de o mostenire.
acum aproape 6 luni (ianuarie 2012) bunicul din partea tatalui meu a murit. el detinea impreuna cu bunica un apartament. tatal meu mai are un frate. relatia cu unchiul mostenitor nu este una foarte buna, respectiv nu a mai existat contact de mai bine de 10 ani.
bunica mea are 73 de ani, insa este in deplinatatea facultatilor mintale, urmeaza sa se scoata un certificat medical in acest sens.
in acest moment dorim sa facem succesiunea iar in urma succesiunii sa devenim eu si sora mea proprietari. bunica mea si tatal meu doresc sa vanda partea lor de apartament catre noi.
dorim sa stim care sunt cotele de mostenire pt apartament ?
problema principala este legata de situatia unchiului.
ce optiuni avem legat de partea din apartament a unchiului ? (dorim sa cumparam si partea lui)
exista vro posibilitate prin care sa-l obligam sa ne vanda partea lui de apartament?
daca nu doreste sa vanda sau nu exista alta posibilitate de a-l obliga sa vanda, dorim sa stim daca bunica mea si tatal meu pot vinde partea lor de apartament catre noi, cu sau fara acordul lui ? (caci altfel succesiune nu-si are rostul, unchiul urmand sa fie mostenitor si pt partea bunicii mele, la moartea dansei ...... situatie care se incearca sa se evite)
exista posbilitatea ca unchiul sa vanda partea sa de apartament catre o terta persoana fara acordul bunicii mele si tatalui meu ?
multumesc