avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Activitate ora12fix

Activitate ora12fix

Deci toate veniturile vor trebuii declarate , iar de facut referire la acele marci nu poate fii vorba .
Am citit legea care spune :
Art. 9
(1) Constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
Si continua in modul urmator :
Art. 10
(1) In cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute de prezenta lege, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, invinuitul ori inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 100.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.
(2) Dispozitiile prevazute la alin. (1) nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o infractiune prevazuta de prezenta lege intr-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1).


-ceea ce inteleg eu de aici este ca daca platesc intreg prejudiciul (asta in cazul in care valoarea prejudiciului este sub 50.000 euro ) pot primi o sanctiune administrativa dar care se mentioneaza in cazierul judiciar

Explicati mi termenul de sanctiune administrativa va rog .
Asa ma gandeam si eu ca nu este corect sa fac referire la acele firme .
Dar daca eu am succes si aleg sa vand in jur de 40-50 de bucati / lunar si acest lucru s-ar repeta , asta ar insemna un profit de 600-1000 de lei pentru mine . Ar fii altceva ? S-ar putea numii comert ?
Care este criteriul fata de care se ghideaza cei ce aplica legea ; In functie de profitul pe care il realizez sau in functie de numarul de produse vandute ?
Buna , de curand mi sa ivit posibilitatea unei mici afaceri daca pot spune asa .
Am cumparat 50 de ceasuri , diferite modele . Dupa cum am observat de la inceput toate aceste ceasuri sunt copii dupa unele modele de ceasuri foarte bine vandute ( Fossil : ES 2198, Fossil : FS 4310 , Diezel : DZ 1116 , Binary watch, Seiko 12R431 ); dar nicaieri pe ele nu este scris FOSSIL , SEIKO, CASIO, HUBLOT , ele doar copiaza aspectul atat. Ceasurile mele au cu totul alta denumire ( nu sunt fake-uri ) dar in proportie de 99,9% aspectul este acelasi cu al firmelor mai sus mentionate .
Initial am hotarat sa pun anunturi la mica publicitate in care sa descriu aceste ceasuri .
Dar m-am gandit sa imi deschid si un magazin on-line in care sa vand, iar in medie as dorii sa vand 2-3 ceasuri pe saptamana .
La Magazinul on-line In pagina unde vor fii prezentate aceste ceasuri (deoarece multi nu stiu dupa ce model este copiat ceasul ) vreau sa le prezint in modul urmator :

- Ceasurile prezentate pe acest site sunt imitatii dupa Seiko,Casio, Hublot etc. si anume aspectul este copiat dar pe produs nu este nicaieri mentionat Seiko,Casio ,Hublot.

- CEAS GROWA 1023 (Ceas cu aspect identic Fossil FS 4310 )

Pentru ca nu stiu daca este legal ceea ce vreau sa fac am decis sa pun cateva intrebari :

1) In prezent nu detin firma /societate comerciala, asa ca daca decid sa imi fac acest magazin online si sa vand produsele caror riscuri/sanctiuni ma supun ?
2) Cate ceasuri pot vinde sa spunem pe saptamana fara sa fiu acuzat ca voi face comert ?
3) Este legal faptul ca eu mentionez cu ce firma si model se asemana, pot fii acuzat de ceva ? (ceasurile care le am eu nu poarta nicaieri denumirea firmelor cu care eu le aseman , nu sunt fake- uri , doar sunt niste copii sub alt nume )

Astept raspusurile , va multumesc !