avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Activitate tecu63

Activitate tecu63

Buna seara, va descriu urmatoarele:
-autoturism cumparat , pe factura figureaza doi cumparatori (1995);
- in cartea de identitate a masinii este trecut unul din cumparatori ca proprietar si celalalt este ,,coproprietar" , iar acest lucru este mentionat in cartea masinii (cumparatorii sunt din familie socru+ginere);
- proprietarul a decedat iar la succesiune fiul acestuia dobandeste masina; se face inscrierea masinii in favoarea fiului iar ginerele ramane in continuare coproprietar;
-masina este f veche, in tot acest timp de la cumparare si pana in prezent (28 ani) toate cheltuielile masinii (reparatii, impozit, RCA, inspectia tehnica, intretinerea) au fost suportate de socru respectiv fiul acestuia pentru toata cota masinii chiar daca la financiar figureaza si ginerele cu 50%; pe chitanta de plata de la financiar nu apare si numele ginerelui ....
- masina a fost folosita in decursul timpului de ginere iar in ultimii ani doar de fiul decedatului , lucru cu care ginerele a fost de acord
- mentionam ca are achitate toate taxele la zi.
- pentru orice decizie care trebuie luata in ceea ce priveste masina, este nevoie de acordul lui (ginere) ; Nu pastram insa legatura el nu mai vorbeste cu noi .
Intrebari:
-ce putem face in aceasta situatie ?
-putem sa ne separam de el pentru a putea decide ce facem cu masina?? Ce pasi trebuie facuti? Cui ne adresam?
Multumesc!
Răspuns la discuția Contract prestari servicii
Multumesc!
Am contract de munca pe perioada nedeterminata ....angajator unitate medicala de stat.
Am si un contract de prestari servicii medicale cu acelasi angajator.
Intrebare: se mai poate incheia un alt contract de prestari servicii medicale cu acelasi angajator pentru o activitate medicala in cadrul unui program national?
Pentru contractul de prestarii servicii care exista deja, am deschis un PFI cod CAEN 8690, cod care este valabil si pentru al doilea contract...
Mentionez ca ambele activitati sunt activitati medicale cu obiect de activitate diferit.
Multumesc!
O masina care are 2 proprietari -numele lor figureaza pe factura de cumparare,talonul masinii este pe numele unuia iar celalalt este trecut coproprietar pe cartea masinii.
A decedat unul din ei, cel care era trecut pe talonul masinii.
Se deschide succesiunea si v a mosteni fiul partea celui decedat.
Cum putem inmatricula masina dupa incheierea succesiunii cu un mostenitor pe jumatate de masina iar in continuare sa ramina coproprietarul ? se mai plateste taxa de timbru?
multumesc anticipat pentru raspunsuri.....
Răspuns la discuția anularea deciziei de concediere
multumesc!
Răspuns la discuția anularea deciziei de concediere
Nu am primit nici un raspuns la intrebarile mele dar voi scrie in continuare ce a urmat
-a fost scrisa motivarea dupa vacanta ....
-spitalul a facut recurs
-recursul a fost respins si am obtinut si decizia irevocabila pe linga cea definitiva si executorie
-spitalul a facut recurs din nou dar a fost respins ca nefondat
-am primit si hirtiile de la tribunal
-s a incercat o intelegere amiabila cu spitalul pentru plata despagubirilor dar au refuzat pe motiv ca nu au bani si am primit si un repros,,ce le am facut noi lor!'' dar totusi in aceeasi zi eram rugati sa mergem sa ne facem reangajarea(de fapt reintegrarea)
-nu ne am dus deoarece noi vorbisem cu executorul pe care l am angajat sa ne ajute
-am primit prin posta fiecare o scrisoare cu o decizie de reintegrare incepind cu 1 mart ,dar cu preaviz de 20 de zile si avem voie sa lipsim 8 ore/zi sa ne cautam de lucru...preaviz ce inceta pe 29 ale lunii ,si cu calculul pe luni, a drepturilor cuvenite ,de la concediere pina la reintegrarea efectiva;in acest calcul nu era calculata si inflatia
-am facut o adresa catre spital prin care ii aducem la cunostinta ca vom apela la executorul judecatoresc..
executorul obtine :Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de creditorii ..., prin BEJ ..... Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului SPITALUL CLINIC DE URGENŢÃ prin toate formele de executare, în conformitate cu prevederile titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. ....21.06.2012 pronunţată de Tribunalul în dosarul nr....... În temeiul dispoziţiilor art. 371 ind. 1 alin. 3 C.proc.civ., executarea silită include şi recuperarea cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, ....
-spitalul obtine o suspendare provizorie si contesta executarea si acum urmeaza un termen la inceputul lunii mai.
-a trecut si luna de preaviz(luna martie) si la mijlocul lunii aprilie santem chemati sa ne ridicam salariul ;ne am dus de buna credinta sa ne ridicam banii de la casieria unitatii,am semnat un stat de plata si totusi nedumerite de suma primita (fiind mai mare decat salariul unei luni)am intrebat casiera ce reprez si ne a spus ca este sal lunii martie plus ceva legat de al 13 lea salariu (niste drepturi castigate de sindicat care trebuiau sa le primim esalonat,trimestrial,pe 3 ani....) ne am dus si la resurse umane sa ne explice ce reprez banii si atunci am inteles ca o parte din ei ar fi si banii ce trebuie sa ii primim.a doua zi am primit si fluturas de salariu

INTREBARI
=la ce se refera ,,Fără cale de atac'' daca totusi spitalul a cerut suspendare si ataca executarea...
=odata ce mai sant termene la judecatorie cum poate sa ne cumuleze o parte din bani cu salariul lunii martie fara sa ne anunte?
=daca am semnat statul de plata si am ridicat salariul pot fi consecinte in ceea ce priveste plata despagubirilor integral asa cum trebuia facut?
=mentionez ca in aceeasi situatie au fost inca 2 dosare(cu 3 fosti angajati) care au avut aceeasi rezolvare dar care spitalul a platit despagubirile integral! plus onorariul executorului (noi reprezentam un grup mai mare aprox 20 pers)
multumesc !
In octombrie 2010 s a desfiintat locul de munca(de fapt o sectie din cadrul unui spital clinic de urgenta).La vremea respectiva conducerea ne a trimis cate o adresa fiecarui angajat in care ni se cerea sa ne dam demisia si sa cerem angajarea la firma privata care a concesionat serviciile sectiei desfiintate.Aproape intreg personalul au refuzat sa faca acest lucru si ca urmare ne au desfacut contractul de munca cu art 65 si ne au dat un salariu compensatoriu.Am primit preaviz si la terminarea preavizului am incetat munca. O parte din personal s a angajat la firma privata ,o parte a intrat in somaj iar o parte au gasit in alta parte....dar aproape toti am actionat in judecata spitalul am inceput cu tribunalul unde dupa cateva sedinte s a admis exceptia de nelegalitate.
Am fost apoi la curtea de apel care : Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta către intimaţi la 850 lei cheltuieli de judecată.;
Ne am intors la tribunal care da urmatoarea decizie- Obligă pârâtul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă .... să reintegreze pe fiecare reclamant în funcţia deţinută anterior concedierii , cu plata unor despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta, pentru perioada cuprinsă între momentul concedierii şi cel al reintegrării efective în postul deţinut anterior. Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumei de 2232 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă şi executorie. Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 21 iunie 2012.
Santem in august si pe site ul tribunalului nu s a inregistrat inca recursul..poate din cauza vacantei......
Intrebarile mele sant
1..Daca nu s a inregistrat inca recursul de catre spital mai poate sa faca acest lucru chiar daca au depasit cele 10 zile de la pronuntare?
2.Daca totusi spitalul face recurs ce sanse avem?
3.Daca obtinem decizia irevocabila deoarece cea definitiva si executorie este deja,ce urmeaza?
4.Ajungem la executare?Sa presupunem ca obtinem tot din hotarire ,ce fac colegele care au fost in somaj trebuie sa il restituie?dar cele care in aceasta perioada au gasit un loc de munca?
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Pot beneficia de somaj?
Am avut CIM pe perioada nedeterminata dar dupa 3 luni s a desfacut contractul cu art 65 si am intrat in somaj ; nu am intimpinat nici o problema in pregatirea dosarului si nici in privinta obtinerii adeverintelor necesare de la cele 2 societati la care am lucrat in ultimele 24 de luni!
Multumesc pentru raspunsuri!
tudorvaleriu a scris:

1. Raspunsul la intrebarea dvs. este acelasi dar fiti foarte atent sa nu depasiti cele 12 luni.
2. Ar fi bine sa prelungiti CIM cu 5 luni si 3 saptamani pentru a nu avea surprize neplacute.


Am prelungit CIM ul cu inca 6 luni ,nu pierd suspendarea somajului si nici nu trebuie sa duc la AJOFM prelungirea de contract,decat o adeverinta la sfirsitul CIM ului!
Deci in concluzie perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj nu este mai mare de 12 luni!
Inca o intrebare daca dupa cele inca 5 luni si 3 saptamini (de CIM) intru in somaj sa zicem 10 zile si ma angajez din nou la acelasi angajator cu CIM determinat mai pot suspenda somajul pe perioada ramasa?(imi mai ramine cam 5 luni).
Ma intereseaza sa pastrez aceste luni de somaj deoarece nu ma pot angaja cu CIM pe perioada nedeterminata la acest angajator,el fiind de fapt un intermediar ,acesta avind un contract de prestari servicii cu un alt angajator(unitate de stat)care are nevoie de personal si nu poate angaja (posturi blocate) .