avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Activitate ElioS

Activitate ElioS

Buna ziua,
Am o problema care ar putea ajunge in instanta si as vrea sa stiu care ar fi procedurile, ce vicii pot exista, ce sanse de castig exista:

Acum aproximatv doua saptamani masina proprietate personala asigurata doar RCA, condusa in acel moment de altcineva, a fost avariata in proportie de 80% (probabil dauna totala daca ar fi fost asigurata CASCO). Motivul invocat pentru care s-a produs accidentul este ca a fost o pata de ulei pe sosea, a pierdut controlul volanului, a intrat in sant si s-a rasturnat. Intr-adevar nu avea viteza si in procesul verbal este mentionata pata de combustibil de pe carosabil. Mentionez ca si eu am fost in masina in acel moment.

Masina a fost achizitionata cu doar o saptamana inainte (second hand, 22.000 km, revizie si ITP la zi) si vreau sa imi recuperez dauna, cel putin in proportie de 80%. Cel ce a condus sustine ca nu este vina lui si ca nu imi da decat o foarte mica parte - cu care as acoperi doar transportul epavei.

In cazul in care nu ma inteleg pentru recuperarea daunei, care ar fi caile legale ?

Va multumesc anticipat!