Ca sa ma fac mai inteles . Mi s-a intocmit un singur proces verbal pentru nepurtare centura si lipsa documente . Pentru acest proces verbal s-a pus problema anularii lui in momentul respectiv . Intrebarea mea se referea la faptul ca daca ar putea sa il anuleze el intre timp si anume dupa ce eu am parasit sectia de politie .
Multumesc in primul rand pentru interventie.
Procesul verbal intocmit nu l-a anulat a continuat sa il completeze . L-ar fi anulat in cazul in care l-ar fi completat dupa cum ar fi trebuit si anume pentru retinere permis + amenda si nu nepurtarea centurii si lipsa documentelor . Intrebare mea este daca acesta intre timp ar anula procesul verbal si sa nu mi-l mai trimita . Nu stiu exact procedura .
Buna ziua , sunt nou pe forum si incerc sa gasesc pasii pentru a solutiona urmatoarea problema si evident sansele de castig :
In data de 28.01.2011 ma deplasam spre Calarasi . Pe raza localitatii Dichiseni ma angajez in depasirea unei carute aflate stationar in dreptul marcajului continuuu al drumului . Imediat dupa depasirea carutei la nici 20m se afla pe mijlocul drumului un agent de politie ( avand si un pansament la ochiul drept ) care imi face semn sa opresc pe dreapta . Initial am crezut ca este de la circulatie vazand si acea caruta oprita insa nu a fost asa . Imi cere actele i le inmanez , imi spune ca imi va lua permisul si ma invita la politie . La sectie ripostez si ii spun sa sa cheme si carutasul pt ca el este principalul vinovat si ca el trebuie amendat pt ca nu are voie sa circule cu atelaj hipo pe drumurile nationale plus ca stationa neregulamentar insa acesta a refuzat spunand ca il va amenda . Cei doi se cunostea pentru ca erau consateni . vazand ca nu ajung la nicio intelegere i-am sugerat sa`mi intocmeasca procesul verbal pentru situatia in cauza . Timp de aproximativ 45 minute cat am fost retinut la sectie acesta a cautat in codul rutier alte articole pentru care sa fiu amendat si anume pentru lipsa centura siguranta si vorbire la telefon . Iarasi am ripostat si am spus ca doresc sa fiu amendat pentru fapta savarsita nu pentru ce doreste dumnealui . La insistenta sefului de post de a-mi anula procesul verbal si de a mi-l intocmi dupa cum am dorit acesta a refuzat si a continuat sa il completeze dupa voia lui si anume de a fi sanctionat de data aceasta pentru nepurtare centura siguranta si lipsa documente ( pentru ca era mai mare amenda ) . Acesta m-a mai intrebat daca mai are rost sa il completeze ca sa stie daca il voi semna raspunzand-i ca da insa la primirea procesului verbal am renuntat sa il semnez cu mentiunea de a completa la rubrica" Alte mentiuni "ca : "am fost oprit in trafic pentru depasirea unei carute aflate stationar in dreptul marcajului continuu al drumului ".
In urma acestor intamplari tind sa cred ca totul a fost premeditar pentru a fi oprit in trafic si de a fi amendat intentionat sau de a da spaga acestui agent si de aceea doresc sa contest faptul pentru care am fost amendat pentru altceva pentru care imi este mai greu sa dovedesc pentru ca daca ar fi fost pentru depasire nu ar fi avut poze radar . Mentionez ca de partea mea am un singur martor cu care eram in masina .
In incheiere as avea urmatoarele intrebari :
1.Este posibil ca acest agent sa anuleze acest proces verbal si de a nu mi-l mai trimite ?
2.In cazul in care il voi primi : in 30 zile calendaristice sau lucratoare ?
3.Daca ma reprezinta un avocat am sanse de castig in ceea ce priveste contestatia tinand cont ca am si un martor ?
4.Care sunt pasii de urmat pentru aceasta contestatie ? Apelez la vreun avocat din Calarasi pentru a-mi fi mai usor deoarece eu sunt din Constanta si vin doar la rude in zona ?
5.In paralel daca se ajunge la aceasta situatie ii pot depune agentului local de politie si o plangere la judecatorie pentru abuz in serviciu ?
In incheiere as adauga daca se afla vreun avocat din zona Calarasi si este dispus sa ma poata ajuta in cazul de fata ma poate contacta la ur. nr de tel. : 0721 355 672
Multumesc anticipat